Serveis

La integració tarifària arriba a la plana de Lleida

S'implantarà a partir del primer trimestre del 2015, i connectarà millor la ciutat de Lleida i les capitals de Ponent, amb autobusos nous

Els descomptes en els bitllets arribaran al 57%

La connexió en transport públic entre la ciutat de Lleida i les capitals de la plana i Barcelona millorarà a partir del mes vinent. La nova Rodalia de Lleida tindrà busos exprés d'altres prestacions i les tarifes s'integren en l'àmbit de l'Autoritat del Transport Metropolitana.

El primer canvi serà al proper 1 de desembre, amb la posada en servei d'un autobús d'altes prestacions entre Lleida i Cervera. Els anomenats busos “exprés.cat.” triguen 10 minuts menys a fer el trajecte respecte a la línia convencional, són accessibles, tenen Wi-Fi i connecten amb altres serveis de transport urbà. Aquest autobús farà 7 expedicions d'anada i 7 de tornada diàriament. El bus tindrà parada a Mollerussa, Bellpuig i Tàrrega. La durada del viatge serà de poc més d'una hora. El servei actual es reestructurarà i algunes de les expedicions s'allargaran fins a Cervera.

Durant el primer semestre del 2015 aquest servei s'ampliarà entre Lleida-Alfarràs i Lleida-Les Borges Blanques. També millorarà la connexió a tot el corredor entre Lleida i Barcelona, amb la implantació de la targeta T10/120. Amb això, s'abaratirà fins a un 57% aquest trajecte. El 2016 s'implantaran les connexions de Lleida amb Alcarràs, Alpicat, Balaguer i Almacelles.

La integració tarifària suposarà unes reduccions del preu del viatge del 25% al 50% en funció del trajecte i, també, la possibilitat de fer transbordament sense costos afegits. La integració abastarà tots els serveis de Regionals de l'àmbit de l'Autoritat del Transport Metropolitana a Lleida. És a dir, les parades entre Sant Guim de Freixenet i Lleida-Pirineus (R12), i des de Vinaixa fins a Lleida (R13-R14).

LA XIFRA

14
viatges diaris
són els que els nous busos exprés entre Lleida i Cervera faran a partir de l'1 de desembre.

El reforç del tren Balaguer- Lleida, el 2016

La Generalitat espera que es fabriquin dos vehicles per reforçar el servei de tren entre Balaguer i Lleida. Els vehicles, comprats al gener passat per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, estan destinats a l'explotació del servei de la línia entre Lleida i la Pobla de Segur. Es tracta de dos trens de 50 metres de longitud amb una capacitat per transportar 180 persones.

La conselleria va assegurar ahir que espera tenir-los l'últim trimestre de l'any vinent. Entrarien en servei el 2016.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona