Serveis

El govern convoca TMB i els treballadors del metro a una nova mediació

Les dues parts tornen a la taula de negociació en una reunió d'urgència per intentar arribar a un acord que permeti desconvocar la vaga de dimecres

La trobada té lloc aquesta nit a la seu de Relacions Laborals

La direcció de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i els representants dels treballadors del metro de Barcelona es reuneixen d'urgència aquest dilluns a la nit en un nou intent d'arribar a un acord sobre el conveni col·lectiu. La Generalitat ha cridat les parts aquesta tarda a una nova mediació per buscar el desllorigador que permeti desconvocar la vaga de dimecres.

La trobada se celebre des de dos quarts de nou de la nit a la seu del departament de Treball, al carrer Sepúlveda. Relacions Laborals fa de mediador entre totes dues parts.

La mediació arriba després de la primera de les dues jornades de vaga al suburbà, que ha coincidit amb el primer dia del Mobile World Congress (MWC).

La Generalitat demana a les parts que solucionin el conflicte del metro

La portaveu del Govern, Neus Munté, ha demanat aquest dilluns a TMB, l'Ajuntament de Barcelona i el comitè d'empresa que s'asseguin per solucionar el conflicte que ha tingut com a resultat una vaga de metro el dia que començava l'MWC.

“Hem de ser molt conscients del que tenim entre mans”, ha advertit Munté en roda de premsa després de la reunió entre el president de la Generalitat i el de l'executiu aragonès.

El govern s'ha erigit com a “mediador” i ha reclamat a les parts que explorin “totes les possibilitats per tal d'arribar a un acord que eviti totes les molèsties que s'estan produint en tantes persones de l'àrea metropolitana”.

Munté, que ha recordat que hi ha hagut amenaça de vaga en altres edicions del Mobile però mai s'havia concretat, ha insistit que aquesta fira “és tan important que val la pena que s'esforci tothom per arribar a un acord”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona