El govern prioritzarà les rodalies del Camp i en redactarà l'estudi previ el 2010

La Generalitat, a través de la direcció general de Transport Terrestre, té previst posar a licitació i redactar l'any vinent els estudis d'implantació i operativitat de la futura xarxa de rodalies ferroviàries del Camp de Tarragona, com a pas previ per a la seva creació. Aquest és almenys el compromís que ha assumit, després de debatre la qüestió aquesta setmana en la comissió de Política Territorial del Parlament, per començar a desenvolupar el pla de transport de viatgers de Catalunya (PTVC) 2008-2012, aprovat l'any passat i que preveu la creació de quatre línies de curta distància a la regió.

Segons explicava ahir la diputada socialista Núria Segú, la primera que es posaria en marxa seria la línia 2 entre Reus, Tarragona i Sant Vicenç de Calders, «amb dues expedicions per hora i sentit en hora punta, i una per hora i sentit en franja horària normal», tot i que el PTVC preveia de fet que s'assolís el triple de freqüència. La idea, de fet, és que el servei de rodalies entre Sant Vicenç i Barcelona s'ampliï també a tres trens per hora i sentit en hora punta, amb l'objectiu final d'aconseguir «una bona coordinació horària», que possibiliti una millor connexió entre les dues xarxes i, per tant, entre el Camp i Barcelona. El PTVC també preveu línies de Cambrils a Torredembarra, i de Tarragona a les Borges del Camp, per un cantó, i Picamoixons i Valls, per l'altre.

Abans que Lleida i Girona

Segú explica que, de fet, el govern vol encarregar l'any que ve l'estudi de les xarxes de Lleida, Girona i Tarragona, si bé aquesta «és la que té més possibilitats de prosperar primer, perquè és la més urgent». En aquest sentit, matisa que el que es farà ara serà «un estudi per saber què tenim i els passos que cal fer per arribar a bastir una xarxa de rodalies», ja que la seva implantació «serà a llarg termini». A més, admet que encara no està clar que, sense el traspàs de regionals assolit, el govern pugui gestionar un servei de rodalies fora de Barcelona –aquest sí que està traspassat–, si bé mentre es fa l'estudi s'hauria de resoldre l'interrogant.


NÚRIA SEGÚ
diputada del psc
«Volem posar a licitació i redactar l'estudi l'any vinent, i el nou govern ja decidirà com s'articularà»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona