Veïns de les Roquetes anuncien que portaran el conflicte de les antenes de telefonia als jutjats

Ni els veïns de les Roquetes ni l'oposició municipal (UM9, CiU-Via i el PP) renuncien al fet que les antenes de telefonia mòbil de Sant Pere de Ribes es traslladin als afores del nucli, tal com han reivindicat en els darrers mesos. En una roda de premsa convocada dimarts per ciutadans que resideixen prop de les antenes, l'Associació de Veïns de les Roquetes i els tres partits de l'oposició; es va assegurar que encara no hi ha cap estudi definitiu de Localret que aconselli mantenir les antenes al nucli urbà de les Roquetes, a diferència del que anunciava el govern local (PSC, ICV i ERC) la setmana passada. «S'han pres decisions a esquena de la ponència», va assegurar Jaume Córdoba, un dels veïns que forma part de la ponència municipal per debatre la reubicació de les antenes, de la qual forman part tant ciutadans com grups polítics. «No sé si és una pantomima el que hem fet fins ara, si és que ens han pres el pèl», va afegir el ciutadà, que va assegurar que les antenes actuals no es poden legalitzar perquè no respecten les distàncies mínimes (han de ser majors de 50 metres, segons la normativa) respecte a la Llar Tres Pins de les Roquetes, per exemple. Córdoba va assegurar que els veïns portaran la il·legalitat de les antenes «a judici» i continuaran lluitant dins la ponència fins aconseguir que les antenes es reubiquin.

El govern local va treure a la llum un avançament de l'estudi encarregat a Localret, que assegura que el pla especial de telefonia mòbil de Sant Pere de Ribes és insuficient per donar cobertura adequada a tot el municipi, i que és necessària la ubicació d'antenes al centre, o bé la legalització de les que ja hi ha ara o la instal·lació d'unes de noves.

Suport de l'oposició

Els veïns de les Roquetes que estan en lluita contra les antenes adverteixen que no calen aparells al nucli urbà per garantir la cobertura, i d'exemple esmenten que Vodafone dóna un bon servei a les Roquetes tot i que l'antena està a Vilanova. Segons el col·lectiu, les empreses volen augmentar les seves instal·lacions per desplegar noves tecnologies que el municipi ha de decidir si vol desenvolupar o no. Representants d'UM9, CiU-Via i el PP van donar suport als ciutadans, dimarts al vespre, a la Vinya d'en Petaca. Els tres partits van criticar que el govern local s'hagi desmarcat de la ponència referint-se a un estudi que encara no està acabat i van demanar «sensibilitat» respecte al tema. Tant els veïns com els grups municipals van assegurar que continuaran, però, en la comissió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.