Administracions

Nou concurs a Palamós pel socorrisme a les platges

L’anterior va ser impugnat i se’n va haver de fer un d’urgència

L’Ajuntament de Palamós ha aprovat la posada a licitació d’un nou contracte del servei de socorrisme i vigilància a les platges del municipi després que es va haver de salvar la temporada passada amb un contracte més curt i més econòmic. El motiu va ser en aquell moment que aquest mateix concurs públic va ser impugnat i l’Ajuntament va haver de fer un contracte d’urgència. Ara, segons explica l’alcalde de Palamós, Lluís Puig, el consistori espera poder adjudicar una concessió per dos anys, prorrogables a dos més, i que el servei de socorrisme a les platges ja estigui actiu el primer cap de setmana de juny.

Problemes inicials

Lluís Puig recorda que l’Ajuntament va haver de desistir del primer concurs després de tenir coneixement d’un recurs presentat davant el Tribunal Català de Contractes del Sector Públic. El recurs al·legava que el preu de la mà d’obra que figurava en l’estudi econòmic del plec de condicions estava per sota del que determina el conveni col·lectiu que regula el sector dels socorristes. Amb aquesta situació es va haver de convocar un segon concurs, aquesta vegada, però, amb un contracte per a només setanta dies de servei i amb menys prestacions. Aquest concurs per salvar la temporada se’l va acabar adjudicant l’empresa Marsave Mallorca, que de tota manera va ser l’única que es va presentar a la licitació per adjudicar-se el contracte.

Ara s’ha aprovat un nou concurs amb la intenció que el servei de socorrisme i salvament a les platges recuperi la normalitat. Punt de bany assistit

Xavier Lloveras, regidor de Platges de l’Ajuntament de Palamós, explica que a la nova posada a licitació es podran presentar les empreses amb la previsió de tenir les platges vigilades el primer cap de setmana de juny.

A més, segons explica Xavier Lloveras, una de les principals novetats del contracte és que es preveu un punt fix amb un horari debany assistit a la platja gran de Palamós i a la de la Fosca.

El contracte del servei de salvament i socorrisme a Palamós surt a concurs per un preu de 177.000 euros anuals. S’adjudicarà per dos anys, prorrogables a dos més, any a any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia