Infraestructures i serveis

Reobren la piscina d’Anglès, tancada 41 dies pel ‘Glòria’

El temporal va fer que s’inundés el soterrani i va malmetre la maquinària que tracta l’aigua de l’equipament

Sense instal·lacions, el waterpolo s’ha derivat a Sant Hilari i Olot

La piscina municipal d’Anglès recupera de mica en mica la normalitat i ahir va reobrir, 41 dies després. El 22 de gener al matí el Glòria va inundar el soterrani de la instal·lació i va malmetre la maquinària que tracta l’aigua.

Per tornar a obrir la instal·lació, l’Ajuntament hi ha invertit 32.011 euros, als quals caldrà afegir 30.000 euros més de l’aparell ultraviolat que feia més transparent l’aigua i que haurà de ser substituït, detalla el regidor d’Esports, Jordi Pibernat (Junts). Les obres d’emergència han consistit, entre altres reformes, a canviar els dos cremadors de les calderes per escalfar l’aigua i a substituir les bombes centrífugues, l’equip regulador i de control de la piscina coberta.

El tancament de les instal·lacions ha fet que se suspenguessin cursets i activitats dirigides. A més, els jugadors del Club Waterpolo Anglès han hagut d’anar a Sant Hilari Sacalm i a Olot. La piscina té uns 400 socis i, de mitjana, hi van una cinquantena de persones de dilluns a divendres, i una trentena els caps de setmana. Avui es reprendran els cursets i dilluns les activitats escolars.

El 22 de gener la crescuda de la riera d’Osor provocada per un tap d’arbrat i brancam va fer arribar aigua fins al soterrani de la piscina. A més, el temporal va provocar el trencament del pont del carril bici que enllaça amb la Cellera de Ter, que repararà el Consorci de les Vies Verdes, de la Diputació de Girona.

El pavelló, tancat

El pas del Glòria a Anglès ha afectat una altra instal·lació municipal, el pavelló, que és just al costat de la piscina. Des de fa un mes el pavelló està inutilitzat a causa dels desperfectes que l’aigua va provocar en el parquet. El sòl de l’equipament s’ha malmès, i l’Ajuntament ha d’iniciar un procés per substituir-lo. Desset calcula que trigaran tres mesos a substituir-lo i que la inversió mínima serà de 80.000 euros.

Sense pavelló, els equips de bàsquet han d’anar a la Cellera i Amer; els de futbol sala, a la Cellera, i els patinadors i patinadores, a Bonmatí i a l’entresolat del mateix pavelló.

LA FRASE

Hem hagut de canviar la maquinària que clora i depura l’aigua de la piscina a causa del temporal
Àstrid Desset
ALCALDESSA D’ANGLÈS (JUNTS)

LA XIFRA

32.011
euros
(incloent-hi l’IVA) han costat les obres de reparació de la piscina, que ahir va recuperar part de la normalitat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia