Administracions

Possibilitat d’una alcaldia compartida a Calonge

L’acord de la moció de censura podria incloure una alcaldia entre Junts per Calonge i Republicans

Un informe de secretaria avala Norbert Botella

El pacte polític que impulsa la moció de censura a Calonge inclouria una alcaldia compartida entre Junts per Catalunya (4) i Republicans (1). Aquest pacte, molt més ampli, ja que inclou el PSC (3) i el PP (1), deixarà el pròxim 1 d’octubre sense l’alcaldia ERC (5), la força més votada en les passades eleccions. Els republicans ja van quedar en minoria, governant amb Avancem, després de la sortida del govern de Republicans. El retorn de Jordi Soler no seria per dos anys, ja que preveuria que l’únic regidor de Republicans fos alcalde els últims tres mesos.

Falten set dies per a la moció de censura. Tot i que fonts consultades mantenen que encara se n’estan tancant alguns detalls, com ara la durada de l’últim tram de l’alcaldia, res fa pensar que Jordi Soler no ho tingui absolutament lligat i tancat amb els seus socis. Soler, polític vetarà i caut, no fa cap pas sense assegurar les fitxes que li permetin consolidar qualsevol acord. La CUP (1) es quedaria a l’oposició amb ERC i Avancem.

LA XIFRA

01.10.20
Data prevista per a la celebració de la moció de censura que deixarà sense l’alcaldia ERC.

Una polèmica entre faccions

Republicans està immers en una confrontació entre dues legitimitats. La primera, la que lidera com a cara visible Norbert Botella –en ser el regidor–, i, la segona, la de Sergi Abad, en considerar-se el president de la formació. Tant una part com l’altra sostenen que han expulsa la rival fora del partit. En el cas de Botella, aquest fet podria comportar que passés a ser regidor no adscrit. Un informe de secretaria, però, assegura que davant la complexitat de funcionament de Republicans, la documentació aportada no acredita que Botella hagi estat expulsat conforme a la llei. Per això, i segons l’informe, no es donen els requisits formals per elevar precisament al ple que Norbert Botella sigui considerat regidor no adscrit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia