Administracions

Una moció de censura envia ERC a l’oposició, a Calonge

Jordi Soler (Junts per Calonge) és investit alcalde amb el suport del PSC, Republicans i el PP

L’exalcalde d’ERC, Miquel Bell-lloch, qualifica la moció com de la “vergonya” i diu que es fa per un “afany de poder”

Jordi Soler és des d’ahir alcalde de Calonge i Sant Antoni per segona vegada gràcies a una moció de censura que ha enviat a l’oposició el fins ara alcalde, Miquel Bell-lloch (ERC), i els regidors d’ERC i Avancem. El ple va transcórrer sense cap sorpresa i sense sortir ningú del guió previst. La moció de censura va prosperar amb els vots a favor de Junts per Calonge i Sant Antoni (4), el PSC (3), el regidor del PP (1) i el de Republicans (1) –que va ser soci de govern d’ERC (5) i Avancem (2)–. La CUP (1) va optar per votar-hi en contra.

Jordi Soler va defensar el relleu a l’alcaldia per la necessitat de dur a terme un canvi de govern ja que afirma que ERC i Avancem no “havien volgut fer cas dels suggeriments en positiu” que feia el seu grup. Per això, segons Soler, la gestió del govern d’ERC-Avancem ha abocat el municipi a una “depressió profunda”, i ha fet que aquest deixés de ser un referent. També va recordar que l’alcalde d’ERC va ser reprovat.

Miquel Bell-lloch (ERC) va definir el pacte com el pacte “de la vergonya” perquè s’ha fet amb els partits “de la repressió i del 155”, en al·lusió al PSC i el PP. Bell-lloch va explicar que havien afrontat un mandat insòlit, amb el “bloqueig constant de l’oposició”, un temporal com el Glòria i la pandèmia, que ha generat una situació “mai vista al municipi”. L’ara ja exalcalde va afirmar: “Estem davant una moció que no té cap sentit, i que tristament es vota en un dia tan assenyalat com avui, l’1 d’octubre. Només la mou el poder i el joc de cadires.” Bell-lloch va tenir el suport a la sala del president del grup parlamentari d’ERC, Sergi Sabrià; el diputat al Congrés Joan Margall; la diputada al Parlament Anna Caula, i el vicepresident de la Diputació, Pau Presas.

Elisenda Pérez, portaveu d’Avancem, que va fer una dura intervenció, va desqualificar els arguments amb els quals s’ha bastit aquesta moció de censura: “El 2008 vostè ja va presentar la moció de censura amb els mateixos arguments que avui. Vostès només tenen com a únic objectiu el poder.”

Norbert Botella, de Republicans i peça clau en aquest pacte, va acusar els seus antics socis de deslleials, per haver negociat l’entrada al govern d’un altre grup –el PSC– sense ni comentar-li-ho, i de tenir-lo marginat. I hi va afegir: “Abans de tornar a governar amb vostès em quedaria a l’oposició.”

Una de les peces que formen part d’aquest nou parquet polític és el PP. El pacte amb els populars no és nou per a Jordi Soler i el PSC, que ja hi van governar en l’anterior mandat. El popular Alberto Mas, amb el seu ja indispensable retrat del rei Felip VI sobre la taula, va qualificar el govern d’ERC-Avancem d’“inoperants”. “En cap cas em pensava en jurar el càrrec que votaria a favor que Soler fos alcalde”, va admetre, i hi va afegir: “Les circumstàncies actuals m’obliguen a ser part de la solució, en comptes de perpetuar el problema.”

El socialista Arturo Prades va defensar el canvi per recuperar un govern que havia fet una bona gestió. Finalment, Lluís Casas, de la CUP, va advertir que la moció era “un fracàs de tot el ple” i que el seu vot contrari era per coherència.

LA FRASE

És una moció que no té cap sentit i que es vota en un dia tan assenyalat com avui, 1 d’octubre
Miquel Bell-lloch
exalcalde de calonge i sant antoni (ERC)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia