Medi ambient

El nou govern de Calonge fa reobrir la desembocadura de la riera a Sant Antoni

Les queixes veïnals per pudors, mosquits i fins i tot rates s’havien disparat a l’estiu

El ‘Glòria’, el confinament i la temporada de bany havien entorpit l’obra

El nou govern de Calonge i Sant Antoni ha iniciat, aquesta setmana, els treballs de moviments de sorra a la desembocadura de la riera de Calonge. L’objectiu de l’actuació, una de les més visibles sobre el terreny que han engegat, és tapar la bassa d’aigua estancada que s’havia format en aquest punt de la platja, i aconseguir que la riera pugui desaiguar a la desembocadura, que traça la divisòria entre la platja septentrional de Sant Antoni i la més meridional de Torre Valentina.

Així, el govern municipal sosté que “s’evitaran problemes de salubritat”, ja que la riera de Calonge pot desguassar amb més facilitat al mar l’aigua pluvial que baixa pel curs. Els treballs consisteixen a tapar la bassa que hi havia en aquest àmbit i moure la sorra del costat de la zona de desembocadura, de manera que així s’augmenta la pressió de l’aigua sobre el banc de sorra que, a hores d’ara, impedeix a la riera desaiguar. Amb la mesura, la mateixa pressió de l’aigua permetrà trencar aquest banc de sorra, obrir la riera i facilitar que l’aigua desemboqui al mar, a banda de renovar l’aigua estancada amb l’entrada d’onatge si hi ha temporals.

L’alcalde de Calonge i Sant Antoni, Jordi Soler, ha recordat que reclamaven la mesura “des d’abans de l’estiu, que es podia haver fet fàcilment i que hauria evitat molts problemes de salubritat i també de filtracions als edificis de l’entorn per la pujada del nivell freàtic de l’aigua”. “No és només una qüestió estètica, es tracta d’evitar que l’acumulació d’aigua estancada a la desembocadura de la riera porti problemes de salubritat com havia passat aquest estiu, en què els veïns d’aquesta zona ja van advertir de l’existència de rates, males olors i mosquits”, diu.

Els treballs a la platja continuaven, ahir, amb la recol·locació de sorra i roques per protegir la resta del passeig de Sant Antoni, amb vista als temporals de tardor, hivern i primavera.

LA FRASE

Es tracta d’evitar que l’acumulació d’aigua estancada a la desembocadura de la riera generi insalubritat com havia passat aquest estiu
Jordi Soler
ALCALDE DE CALONGE I SANT ANTONI

Queixes pels escarabats al complex Orsa

També a Sant Antoni, els darrers mesos, veïns del complex d’apartaments Orsa, a l’avinguda Puig Sapera, han fet arribar al consistori queixes per una plaga d’escarabats. La proliferació d’insectes, segons explica una veïna, Gemma Castellví, a aquest diari, prové d’una claveguera pròxima on s’hauria d’intervenir. Però, lamenta, des de l’Ajuntament els han respost que ja fan tractaments anuals i no preveuen accions fora de planificació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia