Administracions

Pel Tribunal de Comptes, Giraut deu 51.000 euros pels sous erronis de la plantilla

L’òrgan fa responsable l’exalcalde de Castell-Platja d’Aro de triennis abonats els anys 2013 i 2014 a 27 treballadors municipals, que ja han retornat els de 2015 a 2019

Giraut assenyala errors burocràtics

El Tribunal de Comptes estatal, que fiscalitza els números de les administracions, considera l’exalcalde de Castell-Platja d’Aro Joan Giraut “responsable directe d’un presumpte abast” dels fons del consistori, per un import de 42.459 euros, que, amb els interessos, puja a 50.949,99 euros. L’òrgan va tancar el 18 de novembre el procediment d’actuacions prèvies, amb una acta de liquidació provisional pel cas dels salaris abonats de més com a triennis a 27 treballadors municipals, entre els anys 2013 i 2018. El 2019 la situació es va corregir com a complement dins la nova valoració de llocs de treball.

Malgrat això, el tribunal limita la reclamació només als exercicis 2013 i 2014, ja que els treballadors afectats han regularitzat o estan en tràmits de retornar els imports reclamats del quadrienni 2015-2018 –el període que no havia prescrit– i la jurisdicció de l’òrgan estén la fiscalització durant els sis anys previs. Giraut, però, defensava ahir que és una “resolució provisional” i creu que no s’han atès prou els arguments al·legats, com ara que “no hi ha cap resolució política que ordenés els pagaments”, que d’altra banda justifica sobre “informes de responsables tècnics municipals” i atribueix a una errada en la confecció de les nòmines amb el programa informàtic de gestió municipal.

L’anterior alcalde, que continua sent portaveu de JxCat al consistori, sosté que “no hi va haver mala intencionalitat” ni cap lucre propi, i anuncia que el seu equip jurídic estudia futures al·legacions o un contenciós futur. Giraut inscriu la denúncia dins de la batalla sindical per la valoració de llocs de treball, un acord que va acabar regularitzant el conflicte, però en què es va utilitzar l’errada “per mirar de tombar la proposta”.

Pel que fa a l’actual alcalde, Maurici Jiménez, coneixedor del cas, es limitava ahir a admetre que han fet arribar al Tribunal de Comptes “la informació que han requerit, com ara actes i decrets del període”. Jiménez diu que defensarà els interessos del consistori, però no tanca la porta a oferir suport dels lletrats a Giraut o la cobertura de les pòlisses d’assegurança municipals per la responsabilitat dels edils en l’exercici.

LA XIFRA

50.950
euros
és la suma que el Tribunal de Comptes considera que ha de rescabalar l’exalcalde pels triennis abonats de manera incorrecta a part de la plantilla, sumant-hi interessos.

Contenciosos de la plantilla contra el retorn

Els funcionaris i laborals afectats per l’ordre de retornar els diners cobrats de més van interposar recursos contra el consistori. I el jutjat contenciós administratiu número 3 de Girona , al juliol, va avalar que els funcionaris hagin d’abonar 34.453 euros reclamats per l’Ajuntament, en sentència ferma. L’alcalde, Maurici Jiménez, explicava ahir que ja ha quedat vist per a sentència la denúncia paral·lela al jutjat social dels empleats laborals, que reclamaven només haver de tornar un any, i no pas quatre. La resolució és imminent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia