Urbanisme

Idea per pacificar, a Platja d’Aro, tot l’eix del Doctor Fleming

La proposta dels arquitectes Joan Casals i José Luis Cisneros, triada d’entre 30 candidates, prioritza vianants i vegetació

El concurs d’idees convocat per l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro per a la conversió en zona de vianants de l’avinguda del Doctor Fleming s’ha resolt amb la tria de la proposta Entre passejos, presentada pels arquitectes Joan Casals i José Luis Cisneros, d’entre una trentena de candidatures. La solució que proposen per reurbanitzar i pacificar l’eix, a més del carrer de Miramar i l’avinguda de la Pau –un espai conjunt de 8.200 m².

L’obra tindrà un valor estimat d’1,2 milions d’euros, amb diversos objectius generals: dignificar l’espai perquè deixi de percebre’s com a part posterior de les galeries comercials, i una concepció centrada en els vianants, accessible, lúdica amb possibilitats per a l’ocupació comercial i de la restauració. Entre els altres factors que han valorat hi ha l’ampliació de voreres, l’enjardinament amb protecció solar i el mobiliari urbà; el desplaçament del traçat per a vehicles –tot mantenint accessos a aparcaments públics i privats, càrrega i descàrrega per a proveïdors i recollida de residus– i calcular les noves instal·lacions d’aigua, el soterrament de línies elèctriques i de telefonia i altres instal·lacions.

La regidora d’Urbanisme, Montse Rovira, explica que la reforma, amb vista al futur, també implicarà retocs al carrer de Josep Bas –que entronca amb el del Doctor Fleming a la plaça d’Europa– i li miraran de donar continuïtat fins a la plaça Estanys –a l’entorn del previst complex comercial de l’antic Màgic Park–, com a traçat possible per al carril bici.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia