Urbanisme

Dubtes veïnals pel tram del passeig refet, a Platja d’Aro

L’obra de l’escullera per part de Costes s’ha enllestit, però l’onatge pel ‘Filomena’ el torna a omplir d’aigua i sorra

Pel govern local, hi falta el banc discontinu i rebaixar el nivell de la platja

El reforç del tram més meridional del passeig marítim de Platja d’Aro va acabar abans de Nadal, amb la instal·lació d’un mur d’escullera de roques subterrani i el formigonatge de la capa superior. És un format auster, però que el govern local assumeix d’entrada per afrontar la nova temporada, “més econòmic i pràctic de reparar” si cal intervenir, segons la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Montse Rovira. El disseny, que prescindeix de les lloses de pissarra, va ser ben rebut d’entrada, però ha generat inquietuds després que amb l’onatge que la borrasca Filomena va aixecar el cap de setmana, aigua i sorra tornessin a arribar fins a les terrasses i edificis de primera línia.

Rovira atribuïa el problema a la retallada de secció –“set metres menys”– i al fet que l’empresa contractada per Costes “ha deixat la cota de sorra molt alta”, i la miraran de rebaixar perquè la mateixa escullera serveixi de topall.

Un format a prova

Inicialment, el govern municipal volia sotmetre a concurs d’idees el disseny futur per reurbanitzar tot el passeig, però finalment es decanten per posar a prova el formigó lliscat en primera línia amb més vegetació –a partir de la primavera– i una bancada discontínua de formigó, un model inspirat en la bona acceptació de la del nucli veí de Sant Antoni de Calonge, també entre patinadors i ciclistes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia