Infraestructures i serveis

Govern i ajuntaments del Penedès pacten un nou model de bonificacions dels peatges de la C-32

Hi haurà descomptes de fins al 70% en desplaçaments d’anada i tornada des del primer viatge

El Departament de Territori i Sostenibilitat i les administracions locals del Penedès han acordat per unanimitat un nou model de bonificacions dels peatges de la C-32 (Castelldefels - Sitges - El Vendrell).

S’aplicaran aquests nous descomptes a partir del primer viatge en el cas de desplaçaments d’anada i tornada en un mateix dia natural i en el mateix origen i destí. La bonificació és de fins al 40% en el tram entre Castelldefels i Sitges i de fins al 70% en el de Sitges al Vendrell. L’àmbit d’aplicació seran vehicles lleugers de dilluns a divendres no festius, amb pagament dinàmic i subscripció prèvia dels usuaris. Quedaran exclosos els moviments amb origen o destí AP-7 Sud, moviments de llarg recorregut o que tenen un origen o destí fora de l’àmbit de la C-32.

Aquests nous descomptes, que substitueixen les actuals bonificacions d’homogeneïtzació tarifària i de recurrència, es complementen amb les bonificacions existents per a vehicles ecològics, vehicles d’alta ocupació i els descomptes pel tancat virtual del tram Sitges – El Vendrell, amb un màxim de descompte acumulat del 75% respecte del preu del peatge base.

La implantació d’aquest nou model requereix un Acord de Govern i de l’execució dels mitjans tecnològics corresponents. Durant la reunió d’avui s’ha indicat que el nou sistema podria entrar en funcionament el setembre vinent.

El pacte s’ha pres durant la reunió constitutiva de la Taula de Mobilitat del Penedès, que s’ha celebrat avui via telemàtica, durant la qual també s’ha acordat crear un grup de treball de caràcter tècnic sobre el Transport Públic a la vegueria, que tindrà en compte l’opinió de les associacions i entitats del territori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia