Medi ambient

Eines per bussejar amb poc impacte a la Costa Brava

L’Associació de Centres Subaquàtics publica recursos perquè el submarinisme i l’‘snorkel’ siguin respectuosos

L’Associació de Centres Turístics Subaquàtics de la Costa Brava ha presentat un conjunt d’eines pedagògiques per “descobrir, promoure i conservar els hàbitats marins i d’interès pesquer de la Costa Brava”, en una aposta per la sostenibilitat d’activitats subaquàtiques com ara el busseig i l’snorkel.

Amb aquesta iniciativa les empreses volen establir uns estàndards comuns i de qualitat per a l’ecoguiatge en el busseig, per aportar un valor afegit a les immersions com a activitat de descoberta i de baix impacte al medi marí. Una cosa semblant van fer el 2018 amb la Formació de monitors i guies de busseig (Ecoguies) per a la conservació dels hàbitats marins i d’interès pesquer a la Costa Brava.

Cofinançat pel fons europeu marítim i de la pesca (FEMP), el projecte vol minimitzar l’impacte de l’activitat de busseig en els hàbitats marins, potenciar bones pràctiques entre professionals i usuaris, i vetllar per la preservació dels fons marins d’interès pesquer i la compatibilitat entre activitats –extractives, contemplatives, de lleure i divulgatives– al litoral de la Costa Brava.

El paquet d’eines inclourà vídeos en quatre idiomes i subtítols per a persones sordes, fitxes submergibles d’identificació d’espècies, unes làmines il·lustrades dels hàbitats marins d’interès pesquer i una guia pedagògica. A banda d’aquest material, el projecte es complementarà amb xerrades en centres educatius del territori GALP Costa Brava i formació específica per als monitors, de manera que puguin treure el màxim rendiment a les eines pedagògiques.El projecte va adreçat tant als centres d’immersió de l’Associació de Centres Turístics Subaquàtics de la Costa Brava com als participants d’Ecoguies del 2018. Tots ells desenvolupen la seva activitat a l’àmbit del territori del GALP Costa Brava i tenen les respectives seus a 16 municipis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia