Medi ambient

Acte de rebuig a l’ampliació de la marina de Port d’Aro

Prop de 200 persones van fer una cadena humana per manifestar la seva oposició al projecte

L’Ajuntament, que admet l’impacte mediambiental, diu que no pot pagar les indemnitzacions

Nova acció de les entitats ecologistes contra els projectes urbanístics que afecten el litoral de la Costa Brava. Ahir, segons va informar l’ACN, prop de 200 persones van participar en una cadena humana a Port d’Aro, a tocar de la desembocadura del Riudaura, a Platja d’Aro, convocada per Natura Sterna, SOS Costa Brava i Naturalistes de Girona. El motiu: protestar contra el projecte d’ampliació de la marina, ara en fase d’exposició pública, que preveu la construcció d’uns 400 habitatges en tretze hectàrees d’espai natural, on hi ha una pineda. El president del grup local Natura Sterna, Jaume Ramot, recorda que l’actual Club Nàutic era un aiguamoll i diu que no permetran que “es destrueixi”. “Ja vam perdre allò i no volem quedar-nos sense la pineda”, va afirmar. Ramot hi afegeix que no descarta anar als tribunals per evitar-ho.

A la zona en qüestió, a més de l’edificació de 400 habitatges, hi ha projectada una zona navegable per a més de 200 barques. Es tracta de l’ampliació de la marina del Club Nàutic, que afectaria tretze hectàrees de terreny, la majoria de les quals d’una pineda que és “l’últim pulmó verd” que queda a la localitat arran de mar. Per la seva banda, l’alcalde de Platja d’Aro, Maurici Jiménez, ha explicat que el projecte compleix el POUM, tot i que reconeix que hi haurà un impacte “innegable” si s’acaba edificant. Ara bé, Jiménez deixa clar que s’han de seguir uns protocols determinats per preservar l’espai. Amb tot, el batlle descarta la possibilitat d’impedir el projecte des del consistori perquè obligaria a indemnitzar els propietaris, que “tenen uns drets”. En aquest sentit, Jiménez destaca que el consistori no pot fer front a les quantitats que s’haurien de pagar.

LA XIFRA

400
habitatges
es volen construir en 13 hectàrees d’espai natural, on hi ha una pineda.

SOS Costa Brava alerta que és zona inundable

L’entitat SOS Costa Brava va prendre part en l’acte de protesta. El president de l’entitat, Sergi Nuss, va recordar que la pineda està en una zona inundable i que, per tant, quan hi hagi fenòmens meteorològics importants com ara un temporal “provocarà més dany a la societat” si està edificat. Nuss defensa que actualment aquest espai natural “és capaç d’assumir” aquest tipus d’inclemències. “Hem de protegir aquesta zona perquè és un benefici per a tothom. Són tretze hectàrees naturals”, subratlla Nuss.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona