Infraestructures

pallars jussà

Denúncies per clavar estaques de la MAT del Pirineu sense permís

L'alcalde de Castell de Mur, Josep Castells, i la Plataforma Unitària Contra l'Autopista Elèctrica Montsó-Isona han instat els propietaris de les finques on s'han localitzat estaques de Red Eléctrica (REE) que denunciïn la companyia per haver executat aquests treballs sense permís.

Aquesta és la primera resposta dels veïns a un projecte del qual REE primer va dir que no sabia res i després va reconèixer que les fites eren seves per treballs topogràfics previs a l'avantprojecte i havia estat un error no informar-ne propietaris i alcaldes afectats. Finalment, va comunicar per carta que tant el president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, com el delegat del govern al Pirineu, Víctor Orrit, n'estaven al corrent.

Aquests dos van fer púbic ahir un comunicat en què ho desmenteixen i asseguren que en una reunió celebrada a l'abril només es va arribar al compromís que REE els faria arribar un avantprojecte perquè el territori el pogués avaluar i presentar-hi al·legacions, sense que això impliqués cap treball previ sobre el terreny.

La plataforma també ha criticat que les estaques segueixen un traçat que aprofitaria torres ja construïdes a l'Aragó del projecte Graus-Isona-Sallent, que el Tribunal Suprem va anul·lar i el govern espanyol va desestimar, anunciant a la UE que faria un traçat completament diferent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.