Oposició veïnal a Roquetes pel fet que s'obligui els locals sense activitat a pagar la taxa de la brossa

L'aplicació, per primer cop, de la taxa d'escombraries als locals de Sant Pere de Ribes que no tenen activitat econòmica ha generat diverses crítiques per part dels veïns. A diferència d'altres anys, la taxa, de 104 euros, grava tots els locals, sense diferenciar els que tenen un negoci dels que no en tenen. Veïns de les Roquetes consideren la taxa «injusta i il·lògica», tenint en compte que els propietaris dels locals no generen cap mena d'escombraries, ja que no desenvolupen cap activitat comercial. «Això s'ha de revisar», explica Maribel Lucas, una veïna que assegura que la taxa «no té raó de ser». Lucas critica que «a més de pagar la brossa» dels habitatges també s'hagi de pagar la del local, que molts ciutadans fan servir d'aparcament. L'aplicació de la taxa va ser un dels temes tractats en una reunió veïnal, dissabte, a les Roquetes. Els ciutadans estan recollint signatures perquè el govern local faci marxa enrere i apliqui el mateix criteri que en anys anteriors. L'alcalde de Sant Pere de Ribes, Josep Antoni Blanco, sosté que «de la mateixa manera que es graven els habitatges que estan buits perquè no compleixen la seva funció, els locals que no generen activitat» també han de «contribuir a assumir el cost de la brossa». Segons ell, queden exclosos de pagament de la taxa els locals o aparcaments que fan part d'un habitatge. L'Ajuntament ha rebut 60 reclamacions, d'entre les quals «quatre o cinc» s'han resolt a favor dels veïns. «L'Ajuntament necessita més recursos, perquè hem d'ajudar més la gent necessitada; entenem que qui té més ha de pagar més. És una política progressista», afegeix l'alcalde a l'hora d'explicar el per què de l'ampliació de la taxa.

«Por» de les antenes

El conflicte entre veïns de les Roquetes i el govern pel trasllat de dues antenes de telefonia mòbil continua sense irresolt. Els ciutadans, que asseguren que les antenes produeixen efectes negatius en la salut i que funcionen sense llicència, demanen que s'ubiquin fora del nucli; mentrestant, l'Ajuntament ha de desmantellar els aparells si els operadors no ho fan, segons els veïns. L'alcalde continua negant les conseqüències sobre la salut, i recorda «el dret» de tots els ciutadans de poder utilitzar la telefonia mòbil. Segons Blanco, Unitat Municipal 9 està «utilitzant» aquest conflicte «per fer política». L'alcalde es refereix a l'assistència a la reunió veïnal de dissabte del representant de la Nou, Ramon Moragues, al qual acusa de fer «terrorisme social» i «d'angoixar la gent amb la por».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.