Urbanisme

CERDANYOLA DEL VALLÈS

La UE aporta 620.000 euros al projecte de regeneració de l'entorn del riu Sec

El programa Urban és finançat al 50% per Europa i el consistori, i cadascú hi aportarà 8,1 milions

Els treballs iniciats el 2008 acabaran el 2015

L'Ajuntament de Cerdanyola ha rebut, aquesta setmana, 620.000 euros corresponents al segon pagament de la Unió Europea per finançar el programa Urban de recuperació i millora integral dels barris situats a l'entorn del riu Sec. A aquests diners cal afegir-hi els 600.000 euros que Cerdanyola ja va rebre ara fa tres anys, després que el projecte fos aprovat per l'Estat. Tot i aquestes dues transferències per un valor d'1,2 milions, les aportacions de la UE a través dels fons Feder han d'arribar als 8,1 milions. Aquesta és la mateixa quantitat que haurà d'invertir el consistori cerdanyolenc fins al 2015, data en què finalitza el termini d'execució d'aquest programa. Segons l'alcaldessa, Carme Carmona, “el govern està fent les coses bé, i per això la UE ho reconeix aprovant el lliurament d'aquests diners”.

A data d'avui, ja s'ha fet la reurbanització del carrer de Sant Salvador i la plaça de Pablo Iglesias, i també la d'un tram del carrer Reis, i s'està enllestint la reurbanització del carrer Riu Sec, entre Adam i Eva i Can Pallarès. En aquest indret també s'ha descontaminat el sòl de fibrociment.

Ara també s'estan executant els treballs de confinament de fibrociment al talús del carrer Cardoner, i les obres del pas elevat sobre la via del tren. El projecte suposarà la millora dels barris de la Farigola, Can Xarau, la Sínia i les Fontetes, situats entre l'antiga fàbrica d'Uralita i l'estació de Renfe.

LA XIFRA

16,2
milions d'euros
és el pressupost del projecte de millora integral dels barris situats a les lleres del riu Sec.

LA FRASE

El govern està fent les coses bé, i per això la UE ho reconeix aprovant el lliurament d'aquests diners
Carme Carmona
ALCALDESSA DE CERDANYOLA

Un projecte que té cinc grans eixos d'actuació

C.A.F.

El projecte Urban a Cerdanyola està dividit en cinc grans eixos d'actuació. El primer és la descontaminació o el confinament de residus de fibrociment i l'eficiència energètica. El segon, la remodelació de les lleres del riu Sec. El tercer, la millora de la mobilitat entre els marges del riu. El quart, la reurbanització de carrers i places. I el cinquè, la construcció d'equipaments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.