Urbanisme

municipal

biblioteques

Primer pas per a l’arribada de la nova biblioteca d’Argentona

S’aprova el procés urbanístic per qualificar com a equipaments la zona de Can Doro i Cal Guardià per permetre aixecar-hi el futur equipament

Amb aquest projecte es vol donar una solució per a aquest cèntric indret

Primer pas per aplanar l’arribada de la nova biblioteca municipal d’Argentona. El ple municipal va aprovar amb els vots a favor del govern (CUP, ERC, PSC i ICV) i el PP el procés urbanístic per qualificar com a zona d’equipaments els terrenys de Can Doro i Cal Guardià i permetre així aixecar-hi el futur edifici.

A grans trets, la reordenació preveu una peça principal on s’hi ubicarà el nou edifici municipal, que comptaria amb la biblioteca, el nou arxiu i els estudis de Ràdio Argentona. Hi hauria també una pastilla de superfície reservada per a una plaça pública i, si tècnicament és viable, s’abordaria la construcció d’una zona d’aparcament subterrani.

Amb aquest projecte, el govern del municipi vol donar una solució per aquest cèntric indret, que ocupa uns 1.900 m² de superfície i que ara s’està utilitzant d’aparcament provisional, ja que durant molts anys va ser objecte d’especulacions, polèmiques i litigis.

L’alcalde d’Argentona, Eudald Calvo (CUP) va informar que properament es convocarà un concurs d’idees per tal de disposar d’un avantprojecte, que tingui en compte la preservació d’elements com la font de Sant Domingo i les mines, que valori aquest patrimoni, i també la convivència amb l’àmbit d’afectació de la casa Puig i Cadafalch, situada a tocar d’aquest emplaçament. En quant al cost del projecte, l’alcalde el va xifrar en un 6,3 milions d’euros i va anunciar que es compta amb l’acompanyament de la Diputació, que subvenciona la redacció del projecte.

Calvo es va mostrar esperançat que “si les coses van com està previst” aquest projecte pugui ser una realitat “entre finals del 2018 i principis del 2019”. Per la seva banda, el principal partit de l’oposició, Tots per Argentona (TxA), va optar per abstenir-se a l’hora de donar llum verda a aquest procés urbanístic i van plantejar algunes consideracions en relació amb l’informe de sostenibilitat econòmica a més de posar en qüestió la viabilitat del projecte a causa del cost. “El que vostès proposen no serà viable i el que s’està fent és perdre el temps”, va manifestar el regidor Xavier Collet, que va comentar que “s’ha d’estar segur de com es gestionarà el finançament d’una obra com aquesta”.

Pel que fa al possible aparcament que es vol instal·lar a la zona, Collet ho va qualificar de “complicat” i va instar el govern municipal “a buscar alternatives”. A més, el regidor de TxA també va recomanar al govern a “orientar el projecte d’una manera més raonable”, cosa que “el faria més viable”. Finalment, Collet va reclamar “que es justifiqui millor tot l’apartat econòmic”, en referència a l’informe de viabilitat econòmica.

LA XIFRA

6,3
milions
d’euros és el que podria costar tot el projecte de construcció de la nova biblioteca d’Argentona

LA FRASE

Si tot va com està previst, el projecte podria ser una realitat entre finals del 2018 i principis del 2019
Eudald Calvo
Alcalde d’Argentona

Lligat a la nova plaça de Vendre

L’arribada de la nova biblioteca municipal a Argentona i el desenvolupament de la zona de Can Doro i Cal Guardià és només una de les potes de la nova centralitat del municipi que es vol impulsar des de l’equip de govern. La segona és la casa d’estiueig de l’arquitecte Puig i Cadafalch, que està en plena rehabilitació i que es troba a la plaça de Vendre, just a tocar de Can Doro. Precisament és aquesta plaça la tercera pota d’aquesta nova centralitat. La intenció del govern municipal consisteix a enderrocar les casetes que servien de parades de menjar, de les quals només en funcionen tres, i substituir-les per un sistema de mòduls mòbils de fusta. En els nous emplaçaments s’hi mantindrà l’oferta de pesca salada, fruites i verdures i carn, però també s’hi afegirà un bar que tindrà una terrassa. Tot i que aquest projecte no preveu, en principi, fer cap intervenció d’obra a la plaça, un cop estigui construïda la nova biblioteca es construirà una rampa perquè es pugui comunicar directament amb la plaça de Vendre de manera accessible. Aquestes obres es volen fer a l’estiu, coincidint amb la baixada d’activitat dels comerciants, i tenen un pressupost d’uns 176.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona