Urbanisme

salut

Un centre en què es tracten addiccions opera sense permís

L’Ajuntament d’Argentona ha requerit al jutge que el faci precintar després d’haver-ho fet fer en dues ocasions més

L’advocat de l’equipament assegura que estan en vies de solucionar-ho

Can Calau, un centre pel tractament d’addiccions situat a Argentona, opera sense llicència. Així ho manifesta l’Ajuntament, que ha fet un requeriment judicial perquè es precinti mentre no regularitzi la seva situació. El consistori, però, ja l’havia fer precintar en dues ocasions, el 2016 i a principi del 2017. Segons la regidora d’Urbanisme, Aina Gómez (CUP), l’origen del problema rau en unes obres que es van fer a l’edifici, que està en sòl no urbanitzable i per les quals l’empresa havia de lliurar, entre d’altres documents, un informe ambiental “que no es va presentar dins el termini”.

La regidora explica que “ara per ara, Can Calau està funcionant sense la llicència urbanística ni la d’activitat” i assegura que a l’Ajuntament “se’ls ha requerit diverses vegades aquesta documentació”. Gómez hi afegeix que aquesta situació ha provocat que l’Ajuntament hagi obert un expedient disciplinari urbanístic al centre i que “se’ls hagin imposat multes coercitives”. Finalment, la regidora assenyala que el requeriment judicial es va fer efectiu al mes de maig i que encara no han obtingut cap resposta, però recalca el fet que “la voluntat de l’Ajuntament és la de poder regularitzar l’activitat de Can Calau”.

Per la seva banda, l’advocat del centre, Miquel Àngel Pigem, es mostra optimista per poder tancar l’afer. “Només falta una formalitat i estem en vies de poder solucionar-ho del tot”, diu l’advocat, que reconeix que Can Calau “esta operant sense llicència urbanística”. “Ara tenim previst presentar-hi al·legacions perquè s’arxivi l’expedient urbanístic i poder tramitar el projecte d’actuacions”, explica Pigem, que recalca que al maig ja es va presentar el document esmenat d’actuacions específiques en sòl no urbanitzable. “Esperem que l’Ajuntament informi favorablement i que es porti a la Generalitat, que és qui té l’última paraula”, subratlla l’advocat.

Amb tot, Pigem recorda que “l’activitat sanitària sí que està regularitzada, només falta la part urbanística”. Segons la web del centre, aquest centre està autoritzat en el registre de centres, serveis i establiments sanitaris del Departament de Salut.

LES FRASES

Ara per ara, Can Calau està funcionant sense la llicència urbanística ni la d’activitat
Aina Gómez
Regidora d’Urbanisme d’Argentona
Ara tenim previst presentar al·legacions perquè s’arxivi l’expedient urbanístic i tramitar el projecte
Miquel Àngel Pigem
Advocat de Can Calau


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona