Urbanisme

Avui hi ha ple

Olot

Més seguretat a la via verda de les Feixes d’Olot

El PSC duu el tema al ple d’avui per incrementar-hi les mesures de protecció dels usuaris

És un punt molt transitat, també per vehicles

Els socialistes d’Olot, a l’oposició de l’Ajuntament de la capital garrotxina, duran a la sessió plenària d’avui al vespre la seguretat viària del camí de les Feixes, un dels espais de lleure i esport més populars del municipi. Aquest camí, que de fet és una pista asfaltada, és un enllaç viari entre el pla de Baix d’Olot i el sector de l’ermita de la marededéu d’Esperança de la Canya, molt utilitzat per vianants i usuaris de la bicicleta. Fa anys que hi ha marcat l’enllaç provisional de la xarxa de carrils bici de la ciutat amb la de la Vall de Bianya i, per tant, entre la via verda de la ruta del carrilet i la del ferro i del carbó. També és, però, l’accés a les instal·lacions de la deixalleria local, a la planta de tractament de matèria orgànica i a la depuradora. Així mateix, alguns conductors utilitzen el camí de les Feixes com a alternativa a la carretera de la Canya, que enllaça l’autovia A-26 amb la carretera d’accés als túnels del Capsacosta i, per tant, en alguns moments molt transitada.

Com que és una via estreta i amb alguns revolts amb molt poca visibilitat, és especialment perillosa per als usuaris més febles, és a dir, per als qui hi van a peu o en bicicleta. Per tot això, els socialistes reclamaran a la sessió plenària que es pronunciï respecte a la necessitat d’incrementar-hi la seguretat. Cal recordar que en aquest camí hi ha senyalització horitzontal del carril bici i també indicacions verticals.

L’ORDRE DEL DIA

NOU REGIDOR.
Raül Massanella prendrà avui possessió del seu càrrec com a regidor en substitució del seu company de la CUP Lluís Rubió, que va deixar l’acta per motius personals.
VEHICLES ELÈCTRICS.
El ple debatrà sobre la creació del servei de recàrrega de vehicles elèctrics i del seu reglament d’ús, coincidint amb l’habilitació de diversos punts d’abastament públics.
1 D’OCTUBRE.
ERC, a l’oposició, duu al ple la proposta de posar el nom d’1 d’octubre a una avinguda de la ciutat per recordar la mobilització ciutadana pel referèndum.
EDUCACIÓ.
El ple haurà de decidir sobre l’adhesió a la Xarxa de Ciutats Educadores de les comarques gironines.

EL PROTAGONISTA

JOSEP GUIX.
La xarxa de carrils bici de la capital garrotxina ha estat històricament un tema treballat pels socialistes. Quant a la problemàtica del camí de les Feixes, ja l’havien posada sobre la taula i ara hi insisteixen per evitar que hi tinguin lloc accidents.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona