Urbanisme

Graven amb l’impost d’habitatges buits 1.557 immobles gironins

La Generalitat grava amb l’impost d’habitatges buits 1.557 pisos i cases de les comarques gironines. Tots es troben en mans de bancs o grans tenidors, fa més de dos anys que estan desocupats i estan situats en zones on hi ha demanda acreditada. En total, aquests habitatges es reparteixen en 32 pobles i ciutats. L’estadística de la Generalitat permet veure com, en general, allà on n’hi ha més és en municipis de la Costa Brava i a les capitals de comarca. De fet, la llista no l’encapçala Girona, sinó Lloret de Mar (amb 234 pisos i cases buides). A Lloret, el segueixen Salt (230), Girona (214), Figueres (168), Olot (118), Palafrugell (112) i, ja a més distància, Blanes (65).

La llista també recull casuístiques concretes. Per exemple, permet veure que a Llagostera hi ha gairebé el mateix nombre d’habitatges buits que a Roses (en concret, 41). I el mateix passa amb Llançà i Santa Coloma de Farners (amb 53 i 49, respectivament). Per acabar, les dades de Vicepresidència, Economia i Hisenda inclouen pobles on hi ha molt pocs habitatges buits (menys de 3), però que, com que es troben a prop d’una capital de comarca, és a dir, a la seva àrea urbana, també s’inclouen en el gravamen de l’impost. Aquest és el cas, per exemple, de Cornellà del Terri (1), Porqueres (2), Sant Julià de Ramis (3), Santa Llogaia d’Àlguema (1), Sarrià de Ter (2), Vilablareix (1) i Vilafant (1).

L’impost que grava els habitatges buits va néixer l’any 2015 i l’any passat, arreu de Catalunya, amb aquest impost, la Generalitat va recaptar 18,75 milions d’euros. En la llista hi ha fins a 176 pobles i ciutats repartits arreu de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona