Creen els consorcis urbanístics que impulsaran les àrees estratègiques d'Argentona i Pineda

L'Institut Català del Sòl i els ajuntaments d'Argentona i Pineda han signat amb dies de diferència la creació dels consorcis que promouran el desenvolupament de les noves àrees residencial estratègiques (ARE), una al veïnat del Cros d'Argentona i l'altra a la zona que ha d'unir el barri del Poblenou amb el centre de Pineda.

El nou barri d'Argentona tindrà una superfície de 3,9 hectàrees i una capacitat per construir 195 habitatges, 106 dels quals tindran diferents règims protegits. El sector, a més, combinarà els usos residencials amb els comercials i d'equipament. El consorci urbanístic operarà com a administració actuant per dur a terme el desenvolupament i l'execució de les obres i estarà integrat a parts iguals entre l'Institut Català del Sòl (l'Incasòl), i l'Ajuntament. Les funcions d'aquest nou organisme són coordinar l'actuació, redactar i executar els projectes d'urbanització i infraestructures necessaris per al desenvolupament de l'actuació i establir-ne els criteris i mecanismes de finançament. Quant al calendari de les obres, es preveu començar les primeres actuacions durant el primer semestre de l'any que ve i es calcula que s'acabaran el 2012. El cost de l'operació estarà al voltant dels 5 milions d'euros.

Dos mil pisos a Pineda

Pel que fa a l'ARE de Pineda, s'hi preveu la construcció d'un màxim de 1.998 pisos, dels quals 1.028 tindran algun règim de protecció. La zona que es vol desenvolupar ocupa gairebé 30 hectàrees, de les quals el 66% es destinarà a espais lliures, equipaments i vialitat, i el 34% restant, a sòl residencial i activitats comercials. Segons defensa el consistori, l'àrea residencial «es convertirà en un sector estratègic per la seva situació de centralitat i per la ubicació de futura activitat econòmica». La riera i la seva transformació en un gran parc públic és un altre dels eixos destacats del futur projecte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona