Urbanisme

l'opinió

«Pla Barça»: guanya les Corts

En el consell plenari de l'Ajuntament de Barcelona del passat divendres dia 29 de maig, vam posar punt i final al tràmit municipal de la modificació del pla general metropolità (MPGM) per a la transformació de les instal·lacions esportives del FC Barcelona i el seu entorn. Acaben, així, més de dotze anys de treball conjunt entre veïns i Ajuntament, una feina encapçalada des del seu inici fins al final tant per l'àrea d'Urbanisme del consistori com pel districte de les Corts, des d'on hem lluitat sempre per l'interès dels nostres veïns i veïnes.

Amb aquest nou pla, Barcelona hi guanya molt, però el nostre districte, molt més. Perquè la reordenació dels espais que hem proposat implica generar un nou barri: permetrà que allà on no hi havia carrers, ara se'n facin, i on no hi havia vida, ara se'n crearà. A més, guanyem nous equipaments per al barri de Maternitat-Sant Ramon, i també nous espais verds i habitatge protegit, més necessari que mai.

Allà on hi ha solars buits proposem que s'hi construeixi un centre d'atenció primària, una residència per a la gent gran, un centre de dia, una escola bressol, una escola i un institut, un centre cívic i un pavelló poliesportiu amb piscina.

I allà on hi ha equipament esportiu d'ús privat obtenim sòl per a fer habitatge públic, un 50% del total d'habitatge previst. A més, guanyem permeabilitat en una trama urbana que ara no pot generar mobilitat. També guanyem zona verda: on abans hi havia només 2.200 metres quadrats de jardins, n'hi haurà més de 31.000 a disposició dels veïns.

Barcelona, però sobretot les Corts, necessita que tot això sigui una realitat. I per això seria una mala notícia que aquest projecte es dilatés en els tribunals. És en aquests moments de conjuntura econòmica difícil quan l'aposta per allò col·lectiu ha de ser més ferma que mai. Estic convençuda que el districte i els seus veïns i veïnes seguiran reivindicant espai públic, equipament públic i habitatge públic per sobre d'altres interessos que no tenen res a veure amb el dels que vivim a les Corts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona