Urbanisme

ERC i ICV de Sant Quirze són contraris a la modificació urbanística de Cobega

Els grups municipals d'ERC i ICV a Sant Quirze del Vallès van fer públic ahir un comunicat en què es mostren crítics amb la requalificació urbanística a l'àmbit de Cobega, aprovada en l'últim ple. Les dues formacions, que al seu moment ja van votar en contra d'aquesta modificació puntual del pla general, s'oposen al fet que el sòl de l'antiga fàbrica de Coca-Cola deixi de ser estrictament d'ús industrial perquè s'hi puguin fer habitatges, comerços i equipaments privats. Segons diuen, l'operació és comparable amb d'altres que s'han dut a terme durant els últims anys –com són les del Castellet i Can Llobeteres– on, al seu entendre, «s'afavoreix sense cap mena de complexos interessos privats».

ERC i ICV també creuen que fer modificacions puntuals del pla general deixa al marge «la participació dels veïns», i sobretot en aquest cas, en què qualifiquen l'operació urbanística de «gran pilotada». Per això, en el mateix comunicat, fan una crida al moviment veïnal, sobretot el més pròxim a la zona, perquè «planti cara» a allò que qualifiquen de «despropòsit», i anuncien que empraran «tots els mitjans jurídics i de denúncia pública» que tenen a l'abast per fer front a un planejament «que res té a veure amb els interessos generals de Sant Quirze».

Objectiu: soterrament

ERC i ICV també acusen l'equip de govern (CiU i el PSC) «d'engany informatiu» quan destaquen que la modificació afavorirà la modernització del polígon de Can Casablanques, i remarquen que les compensacions econòmiques «no estan calculades». El consistori compta treure'n 6,5 milions, una quantitat que vol dedicar íntegrament a costejar el soterrament de les línies elèctriques que travessen el municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona