Urbanisme

SANT QUIRZE DEL VALLÈS

Planificada una zona de serveis a tocar de Sabadell

El ple aprova inicialment una modificació urbanística que permet ubicar una benzinera i un hotel a l'entrada de la ciutat veïna

La requalificació prové dels aprofitaments del reordenament d'ABB

El ple de Sant Quirze del Vallès va aprovar inicialment una modificació urbanística que li permetrà construir una zona de serveis –amb una benzinera, un hotel i un restaurant–, a tocar de Sabadell. Més concretament, a l'entrada de la ciutat veïna, ja que el terreny és accessible per la sortida Sabadell Centre de l'autopista C-58.

El territori de Sant Quirze abarca totes dues bandes de l vial d'accés a la ciutat, ja que el polígon industrial de Can Torras i Can Llobet, que queda a la dreta, també és de la seva titularitat. De fet, el consistori santquirzenc cobra per la presència d'un cartell que dóna la benvinguda a Sabadell, patrocinat per una important multinacional, com també altres missatges publicitaris. Precisament, el descampat on hi ha instal·lats els anuncis, fins dijous sense qualificació, és on hi ha planificada la zona de serveis, i fonts municipals asseguren que algunes empreses hoteleres ja s'hi han mostrat interessades.

Reordenació a ABB

La requalificació prové de la reordenació, aprovada aquesta setmana, dels terrenys on hi ha ubicada l'empresa ABB, al sector de Can Canals, i que estaven en precari. Això vol dir que la firma no podia adquirir cap tipus de llicència d'obres ni expandir-se, en no estar regulat l'espai que ha estat ocupant durant anys. El motiu de conflicte era que la llei estableix que, en cas de modificació –o en aquest cas regulació– urbanística, a l'Ajuntament li correspon un 15% d'aprofitament del sòl, i això podia deixar l'empresa amb menys terreny encara, ja que l'espai de Can Canals és limitat. Tot i això, la llei també fixa que l'aprofitament es pot traslladar a una altra part del municipi si les limitacions físiques així ho requereixen, i és en aquest context que Sant Quirze ha establert que li correspongui un 5% a Can Canals i l'altre 10%, a Can Torras i Can Llobet.

LA XIFRA

10%
de l'aprofitament
del sòl és per a la zona de serveis, i el 5% restant se'l quedarà l'Ajuntament a Can Canals.

Sabadell no en té constància

El tinent d'alcalde d'Urbanisme de l'Ajuntament de Sabadell, Joan Carles Sánchez, va afirmar recentment que no té constància de les intencions de Sant Quirze, però sí que va expressar que, atesa la proximitat de la rotonda del Mil·lenari, l'operació “podria ser d'encaix complicat”. El regidor va afegir-hi que desconeix “els plans de mobilitat”. Sobre aquest aspecte, fonts municipals santquirzenques destaquen que els detalls s'han d'anar polint gradualment –la de dijous va ser una aprovació inicial d'una modificació puntual del pla general d'ordenació–, i que els tràmits es podrien allargar durant un any. Tot i això, estan plenament convençudes de la viabilitat d'un projecte que pot donar un bon rèdit econòmic al municipi, i no només per la possible venda del 5% de Can Canals a ABB. Al marge d'això, l'Ajuntament de Sant Quirze també considera molt positiu l'acord amb la multinacional perquè consolida la seva presència al municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona