«La Caixa» destinarà a habitatge social promocions aturades per la crisi

L'Obra Social de «la Caixa» ha ampliat el programa d'habitatge assequible amb mil pisos nous de lloguer, arran dels acords assolits amb promotors que no han pogut finalitzar els seus blocs de pisos. L'entitat assumirà el deute d'aquests empresaris, i finançarà la construcció d'habitatges socials. «La Caixa» destinarà 150 milions d'euros al projecte, que servirà «per donar resposta a la demanda de pisos a preu raonable», segons va explicar ahir Jaume Lanaspa, director general de l'Obra Social.

Aquests habitatges tindran un preu inferior al del mercat de protecció oficial i seran més grans, amb 2 o 3 habitacions, perquè les famílies amb fills també puguin accedir-hi, i que al cap d'un temps tinguin una opció de compra.

La primera promoció es construirà a Sentmenat (Vallès Occidental), on s'aixecaran més de 150 pisos d'entre 65 i 80 metres quadrats. El preu mitjà del lloguer se situarà prop dels 525 euros mensuals i inclourà plaça d'aparcament i traster. D'altres localitats on s'estan tancant operacions similars són Vila-seca (Tarragonès), Olot (Garrotxa) i el País Basc.

Per a l'adjudicació dels immobles es farà un sorteig davant notari entre tots els sol·licitants, que podran inscriure's a les oficines de «la Caixa» o mitjançant la pàgina web. Hauran d'acreditar una renda mínima que els permeti assumir el lloguer sense destinar-hi més del 30%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona