Urbanisme

SANT QUIRZE DEL VALLÈS

El conveni del Castellet, pendent de l'aprovació del ple

El jutjat decreta que la junta de govern era incompetent per a recepcionar parcialment les obres, com va fer el 2008

L'Ajuntament vincula el tràmit a rebre els pagaments pendents dels promotors

El conveni urbanístic de l'àmbit del Castellet està pendent de l'aprovació pel ple de Sant Quirze del Vallès, després que el jutjat contenciós administratiu núm. 1 de Barcelona decretés “nul de ple dret” el seu contingut derivat de la recepció parcial de les obres. El motiu és que el jutjat estima que la junta de govern era un òrgan incompetent per aprovar-lo, tal com va fer el 2008, ja que era responsabilitat del ple. En canvi, sí que considera vàlids els acords amb els promotors corresponents a la donació econòmica patrimonial pura i a la indemnització pel no-soterrament de les línies d'alta tensió.

Segons fonts municipals, la sentència tindrà “un efecte zero” sobre la ciutadania, ja que les llicències de primera ocupació dels actuals habitants “no estan en dubte”. En canvi, des del govern valoren molt positivament que el jutjat donés compte dels compromisos econòmics pendents que tenen els promotors immobiliaris, cosa que els estalvia el tràmit “d'emprendre accions legals” per rebre els pagaments. En concret, i en referència a la donació patrimonial pura –que era voluntària–, el consistori només ha rebut 350.000 euros d'1,45 milions.

Donada la situació, l'Ajuntament ja ha avançat que no portarà l'aprovació al ple –condició única perquè torni a ser vigent– fins que no cobri els diners i obtingui el compromís que també es faran la resta d'actuacions urbanístiques pendents, valorades en prop de 4 milions. D'aquesta manera pot pressionar uns promotors que, amb la recepció parcial anul·lada, ja no poden vendre més habitatges al Castellet, ja que no es poden concedir llicències de primera ocupació.

Les crítiques d'ERC

El grup municipal d'ERC va recordar ahir en un comunicat que el 2008 ja va presentar un recurs contra l'aprovació del conveni en la junta de govern, que va ser revocat per l'alcaldessa, Montserrat Mundi, emparada en l'opinió del secretari. La denúncia que va acabar portant el cas al jutjat, però, correspon a un particular. El regidor Josep Coll, que creu que “el 2008 s'hauria d'haver exigit que s'acabés la urbanització”, té clar que “no portar l'aprovació al ple fins que no s'hagi cobrat situa el pla parcial en la il·legalitat”, a la vegada que ho considera una maniobra estèril per la mala situació econòmica dels promotors immobiliaris. L'equip de govern, en canvi, creu que, “si continuen construint, és que encara tenen recursos”.

“Fa dos anys es va passar de la compensació a la cooperació”, afegeix Coll, que lamenta els greus dèficits estructurals i de serveis que encara hi ha a tot l'àmbit del Castellet.

LA XIFRA

3,6
milions
és la valoració que es va fer el 2008 dels treballs pendents per a la urbanització del Castellet, a pagar en quotes

LA FRASE

El 2008 es va passar de la compensació a la cooperació. S'hauria d'haver exigit la fi de la urbanització
Josep Coll
REGIDOR D'ERC


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona