Urbanisme

urbanisme

Ullà uneix els tres àmbits urbans

L'Ajuntament vol mirar que la reforma urbanística del pla de barris no representi cap cost per als veïns

El pla de barris d'Ullà aposta per la unió dels tres sectors urbans, amb una especificitat social en cadascun d'ells. Els tres àmbits són el nucli antic, amb gent gran o de fora, la Roqueta, amb un 40% d'immigrants, i l'Eixample, amb famílies joves del país. La unió comptarà amb un carril bici que passarà pels tres sectors, essent el centre a l'Eixample, al centre cívic. “Serà el nucli de connexió”, va recordar l'alcalde, Josep López.

El projecte ronda els 3 milions d'euros, dels quals la Generalitat n'aporta el 75% . La resta haurà de ser assumida pel municipi i veïns. L'alcalde, però, ha deixat clar que buscarà les subvencions “per cobrir-ne el 100%”. La primera mesura és no fer el nou ajuntament, subvencionat amb 400.000 euros.

D'altra banda, l'alcalde confia implicar la ciutadania en la planificació urbanística. Ja preveu aquest octubre noves xerrades de cara a decidir temes com podria ser concretar l'acabat dels vials. “Volem molta participació perquè ens ajudin a construir en els propers 5 anys l'Ullà dels propers 50 anys”, va dir López. La reforma al nucli antic es concreta en el soterrament de totes les línies de serveis públics, canviar les xarxes d'aigua, clavegueram, pluvial i gas i posar-hi Wi-Fi. Al barri de la Roqueta, amb 6 blocs de 32 pisos cadascun, es preveu una millora dels edificis: teulats nous, eliminació d'humitats i tancar els patis de llum. A més, a la zona de darrera els blocs, que és una finca municipal, es construirà un aparcament per a uns 80 cotxes i una gran zona de lleure i esbarjo. “Serà un pulmó verd de 2.500m²”, va concretar l'alcalde.Al llarg d'aquest any ja s'han començat a prendre alguns accions del pla, encara que la part important s'executarà a partir del 2012, un cop es tinguin els corresponents projectes executius. “Per l'obra, mirarem que es doni feina a la gent del poble i a les empreses professionals del poble per als materials”, va concloure López.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona