Urbanisme

maresme

Premià de Mar necessita nínxols i no té lloc on fer-los

L'Ajuntament en construirà 200, però no seran suficients per satisfer la demanda

El cementiri i el mercat són els equipaments amb més mancances del municipi, segons es diu en un estudi

El cementiri de Premià de Mar està molt a prop del col·lapse. Pràcticament tots els nínxols estan ocupats i el govern local té certes dificultats per preveure com satisfarà la demanda del futur. Com a últim recurs, el consistori té previst construir a partir de l'any vinent una nova andana amb capacitat per a uns dos-cents taüts, però amb aquesta actuació només es cobriran les necessitats dels anys vinents. “Està clar que, a la llarga necessitarem més espai”, comenta l'alcalde del municipi, Miquel Buch (CiU). El problema és que el recinte del cementiri estarà ocupat al cent per cent i que, al municipi, no abunden els solars per a equipaments.

Aquesta problemàtica ja és coneguda des de fa uns anys, però ara un estudi tècnic relacionat amb el pla d'equipaments ha evidenciat la mancança. Concretament, segons aquest treball s'indica que “la prestació obligatòria de servei de cementiri no queda garantida per falta de capacitat del cementiri existent i no existeix previsió de sòl per a un de nou”. Una altra de les problemàtiques que destaca l'estudi és l'estat actual del mercat municipal, que “no garanteix les condicions de seguretat vigents”, sobretot pel que fa a les condicions de salubritat.

Alternatives al mercat

En aquest cas, existeix un projecte per traslladar l'actual equipament al solar de Can Sanpere. Aquest terreny, però, es troba immers en un procés judicial que enfronta el consistori amb la immobiliària Núñez i Navarro. En vista d'aquesta situació, el govern local estudia alternatives per no allargar la situació gaires més anys. El nou pla d'equipaments, sobre el qual s'ha fet una jornada de participació aquest cap de setmana, ha d'incloure les solucions a aquest i altres dèficits del municipi, com ara la saturació del pavelló municipal d'esports, una millor ordenació de les dependències municipals o la ubicació definitiva de la mesquita.

Vilassar de Dalt va proposar mancomunar

En vista de la manca de sòl, la sortida més viable al problema del cementiri continua sent fora del terme municipal. En aquesta direcció, l'Ajuntament de Vilassar de Dalt va proposar recentment la construcció d'un recinte funerari mancomunat i en què també hi podrien participar els municipis de Premià de Dalt i Vilassar de Mar, a banda de Premià de Mar. Tot i això, aquest projecte es troba actualment en una fase molt inicial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona