La llei de millora de les urbanitzacions resoldrà els dèficits d'unes 2.000 zones residencials

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, va afirmar ahir al matí al Montmell (Baix Penedès) que la llei de millora d'urbanitzacions és un «abans i un després» per a les zones amb mancances urbanístiques. Nadal va dir, també, que el balanç que es pugui fer d'aquí a una dècada de l'estat de les urbanitzacions determinarà una diferència significativa, ja que s'haurà «accelerat el procés de normalització de les urbanitzacions». El conseller, que va detallar que hi ha prop de 2.000 zones residencials arreu del país amb dèficits, va insistir, però, que gràcies a la intervenció dels ajuntaments el Departament de Política Territorial ha emprès les accions necessàries per donar-hi resposta. Nadal va assumir que, per les accions de certs promotors que van desenvolupar les urbanitzacions «sense tenir tot el suport legal», els que han acabat patint les conseqüències dels dèficits urbanístics són els veïns. Aquesta llei té com a objectiu millorar la qualitat urbanística de les zones residencials aïllades construïdes entre les dècades dels 50 i els 80.

Nadal va fer aquestes declaracions en el marc de la visita al Montmell per avaluar les actuacions pilot de millora de les urbanitzacions acabades al municipi. El conjunt del pla pilot, en deu poblacions, està dotat amb un import global de 2,9 milions d'euros –290.000 euros per cada municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona