Urbanisme

Treballs de millora als camins de ronda de Lloret

L'Ajuntament obre un tram a Fenals on hi havia esllavissades i substitueix les baranes de protecció en diferents punts

L'objectiu a llarg termini és fer transitables els camins des de Blanes fins a Tossa

L'Ajuntament de Lloret de Mar està portant a terme obres de millora en diferents punts dels camins de ronda, uns treballs que costen aproximadament 82.000 euros. L'objectiu del consistori –tot i que encara falta molt per arribar-hi– és fer transitables tots els camins de ronda de la població, des de Blanes fins a Tossa de Mar, tal com marca un dels objectius del pla operatiu de Turisme, segons remarca el regidor de Medi Ambient, Jordi Orobitg.

Un dels treballs que pràcticament ja està del tot acabat és el sanejament de l'esllavissament de blocs de pedra del túnel que hi ha al camí de ronda de la banda de llevant de la platja de Fenals, i la col·locació d'una malla de protecció al contorn del talús que envolta l'entrada del túnel. De fet, ja està del tot net de rocalla, i es podria obrir als vianants ben aviat. També s'ha actuat en els blocs de pedra del camí de ronda en el tram de la Montgoda, concretament en el darrer tram d'escales d'accés a la urbanització. En aquest punt s'ha col·locat una malla de protecció al talús superior per contenir esllavissades i evitar riscos als usuaris del camí. Queda pendent encara retirar les pedres i sorres acumulades en la zona de pas per poder reobrir el camí en aquest tram. Actualment, el recorregut està desviat en direcció a les escales d'accés a la plaça dels Sorells, a la mateixa urbanització de la Montgoda.

També s'estan portant a terme treballs per substituir la barana de protecció en diferents trams, com per exemple a l'escenari de la Roca d'en Maig, i al camí de ronda fins al monument La dona marinera, un dels punts més fotografiats de Lloret de Mar. De moment s'ha substituït el primer tram d'escales, fins al replà del primer mirador, atès que era el més deteriorat. Un cop hagi passat el període de més freqüentació d'usuaris s'acabaran els treballs fins al mirador superior, on hi ha el monument. En aquest tram ara s'hi pot trobar ja barana nova i també encara la vella pendent de canviar, on els enamorats aprofiten per penjar-hi cadenats. Amb el canvi de barana, aquests cadenats també s'eliminaran, ja que l'Ajuntament considera que, a la llarga, poden portar problemes de seguretat.

Les mesures de protecció estan definides en un estudi geològic fet, a petició de l'Ajuntament, per l'ICGC (Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya), i els treballs han estat supervisats per una empresa especialitzada.

Els punts més conflictius per poder reobrir tots els camins de ronda són, per una banda, entre Fenals i Cala Banys, ja que afecta propietaris de la zona, i a Canyelles, on hi ha la finca de Can Juncadella. Allà no hi ha camí de ronda (la propietat s'havia compromès a fer-lo), però per la finca passava el GR-92, que va passar a mans dels amos de Can Juncadella. L'Ajuntament va trencar el conveni i la qüestió és al jutjat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona