La Generalitat destina 2,4 milions d'euros a reforçar els serveis socials del Garraf

El Departament d'Acció Social de la Generalitat de Catalunya ha destinat un total de 2,4 milions d'euros a reforçar els serveis socials de la comarca del Garraf. Aquesta setmana, el director dels serveis territorials del departament a Barcelona, Josep González-Cambray, s'ha entrevistat amb el president del Consell Comarcal, Josep Antoni Blanco, i l'alcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena García, per formalitzar els convenis de col·laboració que permetran incrementar els ajuts a les famílies en un moment de crisi.

A Vilanova i la Geltrú, el conveni permetrà que els serveis social locals se situen per sobre de les ràtios del departament a finals d'any, pel que fa al nombre de personal destinat a l'atenció social.

Els contractes programa que ha renovat el departament amb el Consell Comarcal i amb els ajuntaments de Sitges, Vilanova i Sant Pere de Ribes fixen els eixos estratègics en matèria de serveis socials, les accions concretes que s'impulsaran i el finançament necessari per dur-les a terme. Es tracta d'actuacions en matèria de transport adaptat; atenció a persones amb disminució o dependència; inclusió social; atenció a la infància i l'adolescència; integració de les persones immigrades; suport a les famílies monoparentals; suport a les dones i els seus fills i filles en situació de violència masclista; suport a les persones amb drogodependències, entre altres objectius.

Arran de la situació de crisi, el departament ha augmentat les ajudes destinades a finançar els serveis socials bàsics, que són els que han notat més directament l'impacte de la crisi. Per fer front a totes aquestes actuacions la comarca rebrà 2.442.379,38 euros, que representa un augment de més d'un 11% respecte de l'any passat, 2.197.568, 57 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.