Les obres per convertir en zona de vianants el carrer Nou i el carrer del Comerç de Ribes acabaran per Nadal

Les obres per convertir en zona de vianants el carrer Nou, entre el carrer de Jaume Balmes i el de Sitges, i el carrer del Comerç de Ribes van començar fa uns dies amb la previsió d'acabar-les per Nadal. A banda de la construcció d'una plataforma única que eliminarà la diferència d'alçàries entre la calçada i les voreres actuals, l'Ajuntament aprofitarà l'actuació per renovar la xarxa de clavegueram, llum i aigua, així com per soterrar els cables aeris. El soterrament dels contenidors d'escombraries, la dotació de mobiliari urbà i arbrat i la supressió de barreres arquitectòniques són altres millores del projecte. Segons el govern local (PSC, ICV i ERC), l'objectiu principal de les obres és redefinir els usos dels carrers, de manera que es converteixin en eixos cívics i comercials, guanyant espai per a la circulació dels vianants i alentint el trànsit rodat. Alhora es millorarà en general la imatge urbana, amb la reducció del nombre de vehicles, que només podran circular pel carrer en casos puntuals.

L'actuació s'emmarca en el pla de dinamització econòmica impulsat per l'Ajuntament per «afavorir el comerç de proximitat dins del nucli urbà», segons explica l'alcalde de Sant Pere de Ribes, Josep Antoni Blanco.

L'Ajuntament s'ha reunit diverses vegades amb una comissió de veïns, que van proposar millores al projecte inicial (per exemple, el soterrament del cablejat). Per això el pressupost s'ha acabat ampliant fins als 1.017.562,15 euros. Els veïns hauran de costejar un 20% del cost del projecte, en funció del valor cadastral del seu habitatge. Tot i això, l'Ajuntament espera rebre diverses subvencions, que reduirien l'aportació veïnal.

Queixes veïnals

Tot i que l'Ajuntament ha mantingut trobades amb representants dels veïns per consensuar el projecte, hi ha ciutadans descontents amb l'actuació. Aquest és el cas de Neus Miret, una veïna que es mostra molt crítica amb les obres. «Ningú no ens ha preguntat res», sosté Miret, que assegura que ha presentat diverses instàncies a l'Ajuntament sobre aquest assumpte. Per la veïna, que qualifica el projecte de «faraònic», «no és moment d'aquestes fantasmades», tenint en compte el «perjudici econòmic» que implica l'actuació per als veïns; en el seu cas, Miret assegura que haurà de pagar 4.600 euros en tres terminis, una xifra que considera excessiva. Un altre veí de la zona propera a les obres, Víctor Díaz, també critica l'actuació, i desaprova que l'Ajuntament no modernitzi el sistema elèctric de la zona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.