Necrològiques

SOCIETAT

Núria Casamajó, mare del MH 130è president de la Generalitat, Carles Puigdemont

Coneguda com la Núria de Can Crous, va regentar a Amer al costat del seu home, Xavier Puigdemont, el negoci familiar de pastisseria, fundat el 1927

Vinguda de Barcelona, rere el taulell la Núria Casamajó i Ruiz es va guanyar l’estima de la gent de la vila. Va tenir vuit fills, el segon va ser Carles Puigdemont i Casamajó, el Molt Honorable 130è president de la Generalitat, ara a l’exili.

La Nuri de Can Crous, tal com se la coneixia, amb el seu espòs Xavier, va continuar el negoci familiar fundat el 1927 pels pares d’aquest, en Francisco i la Maria.

Durant molts anys a Can Crous, com en els antics establiments d’ultramarins, també coneguts com a colmados, s’hi venia de tot, des de rosaris fins a productes de drogueria, però sempre hi va haver la pastisseria ben present.

La Núria, que va néixer a Barcelona, va conèixer el seu home en una visita a Amer. Filla d’una andalusa nascuda a La Carolina (Jaén) i d’un barceloní amb arrels a l’Empordà, va perdre de molt petita el seu pare, desaparegut a l’exili francès, i la seva mare, per culpa d’una malaltia.

La parella es va casar el 1960 i des de llavors ella va ser un pilar en la botiga, que va anar evolucionant fins a la pastisseria actual. També va formar amb el seu home una àmplia família amb vuit fills. En Carles es el segon. En Francesc i l’Anna han continuat el negoci familiar.

En Xavier Puigdemont (Amer, 1928) va morir el 6 de novembre del 2019, quan tenia 91 anys. Va ser un home de profundes conviccions i fe arrelada, humil i discret.

Des del mateix moment que Carles Puigdemont, que va suspendre els actes previstos de la seva campanya electoral, va donar a conèixer la trista notícia, va rebre nombroses mostres de condol i de suport popular a les xarxa, així com missatges d’ànim de líders polítics i de la societat civil del país.

La cerimònia de comiat de Núria Casamajó tindrà lloc avui, dimarts, a les 4 de la tarda, al monestir de Santa Maria d’Amer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia