Comunicació

El zàping

Mal moment per a la nova ficció estatal

Totes les noves sèries espanyoles són un autèntic fracàs

La televisió és cíclica. Ho hem dit molts cops. I és curiós que en la primera meitat d'aquesta temporada funcionessin tan bé les noves sèries espanyoles que es van estrenar i en aquesta segona, en canvi, totes siguin un autèntic fracàs. Repassem-ho.

A la tardor, hi va haver el triomf d'Hispania i en menor mesura de Tierra de Lobos. A principis d'any el d'El Barco i La República. Aquestes sèries van funcionar millor fins i tot que la majoria de veteranes. I, a més, Antena 3 va aconseguir millorar la seva tarda amb Bandolera i El secreto de Puente Viejo.

I ara, per contra, tota sèrie nova espanyola va malament. Tele 5 és la que ho porta pitjor: el primer fracàs contundent va ser el de Vida loca i el més sonat, més recent, és el de Piratas. Tampoc li funciona gens bé Ángel o demonio. Antena 3, però, no queda enrere: ni La reina del Sur ni Los Quién han aconseguit els registres que s'esperaven. El problema d'Antena 3, a més, és que tampoc les més veteranes li van bé: Hispania ha baixat, Física o química afronta enfonsada l'últim tram de vida i Doctor Mateo està baix com sempre.

De fet, les úniques sèries espanyoles que funcionen actualment són les de La 1 –La Sexta també ha fracassat amb Buen agente i Cuatro no té sèries pròpies, ja que Tele 5 se les ha apropiat–, amb Los misterios de Laura i Gran reserva. La 1 és la cadena més estable en ficció. Encara té pendents capítols d'Águila Roja, èxit assegurat. Al bàndol contrari, Tele 5 només pot esgrimir com a èxit moderat La que se avecina, antic recurs d'estiu. Que trist!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.