Llavaneres ha de continuar al Consorci Digital i pagar 30.653 euros perquè va comunicar massa tard que volia marxar

Llavaneres haurà de continuar pagant, com a mínim durant un any més, la quota que li correspon com a membre del Consorci Digital Mataró-Maresme, que gestiona un dels canals públics de la TDT a la comarca. L'Ajuntament volia separar-se'n perquè considerava que la seva presència a la cadena no s'adeia amb l'esforç inversor que havia fet, i que durant aquest any havia estat de 34.240 euros. El problema, però, és que ara no pot marxar perquè, segons els estatuts de l'organisme, ho havia de comunicar tres mesos abans d'aprovar-se el pressupost. Un tràmit que es va portar a terme fa una setmana.

A causa d'això, el govern en minoria de CiU es va veure obligat a retirar la proposta de l'ordre del dia del ple de dimecres. L'alcalde de Llavaneres, Bernat Graupera (CiU), va assegurar que l'aprovació dels comptes del consorci s'havia fet abans que altres anys i ara no tenia sentit tirar-ho endavant perquè, en tot cas, no tindria efectes fins a l'any 2011. Graupera hi va afegir que, a banda de la minsa presència a la televisió del municipi, també hi ha altres motius que justifiquen la decisió, com ara la deficient recepció que hi ha al poble del canal públic de la TDT. «En aquest cas es fa molt difícil justificar aquesta inversió», apunta l'alcalde, que tampoc no amaga la necessitat de retallar despeses que no siguin imprescindibles per fer front a la situació de crisi.

Graupera confia que, com a mínim i tal com li ha promès el gerent del consorci, Jordi Marín, el municipi tindrà més presència ara que es posarà en marxa el segon canal, el que correspon al Maresme nord. Llavaneres és, després de la ciutat de Mataró i del Masnou, la població que més diners aporta al Consorci Digital. Així, l'any 2010 l'Ajuntament haurà de preveure en el pressupost una partida que s'enfila fins als 30.653 euros i que, si no es destinés a pagar la quota del consorci, s'hauria destinat a la millora del web municipal per introduir-hi vídeos d'actes del municipi i dels plens. «L'any que ve i abans de l'estiu, tornarem a posar sobre la taula la continuïtat de Llavaneres en aquest consorci», va assegurar l'alcalde.

LA FITXA

BERNAT GRAUPERA
alcalde de llavaneres
«Volem marxar perquè, a banda de retallar despeses, la recepció del canal és deficient i no sortíem prou»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.