La celebració del centenari del naixement de Miguel Hernández inclourà concerts de Serrat

La comissió estatal que s'encarregarà dels actes de commemoració s'ha constituït hui a Madrid

Coincidint amb la constitució, hui, de la comissió estatal del centenari de l'escriptor Miguel Hernández —integrada, entre altres, pels alcaldes d'Oriola i Elx, la consellera de Cultura, les universitats d'Alacant i Elx i la família del poeta—, el Ministeri de la Presidència ha donat a conéixer el gruix principal de la programació relacionada amb l'efemèride.

Entre els actes previstos figura una exposició, La sombra vencida, que mostrarà la Biblioteca Nacional a partir d'octubre, i la publicació i traducció a llengües estrangeres i cooficials de l'obra completa d'Hernández. A més Oriola, Alacant i Elx albergaran del 26 al 30 d'octubre, el III Congrés Internacional Miguel Hernández, que indagarà en l'actualitat i vigència de l'obra del poeta.

La dimensió musical del centenari l'aportarà una sèrie de concerts del cantautor Joan Manuel Serrat, que afegirà nous temes a la sèrie de poemes d'Hernández que va musicar en 1972.

Recitals, conferències, xarrades en instituts, representacions teatrals, documentals i un llargmetratge sobre la vida del poeta completaran el programa d'activitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.