El festival musical itinerant Festour recalarà a Reus, Montblanc, Cambrils i Alcanar

Reus, Montblanc, Cambrils i Alcanar són els municipis de la demarcació que s'han inclòs en el Festour 2010, l'esdeveniment itinerant de música en català que impulsa l'associació Tercera Via. A Reus, el Festour programarà els concerts d'un dels dies de les barraques de la festa major de Sant Pere, i a Montblanc participarà en l'Acampada Jove. A Alcanar, el Festour es desenvoluparà en una data d'octubre encara per determinar. El festival recorre un total de deu poblacions del país.

A Reus, el festival hi aterrarà el 23 de juny, un dels dies de les barraques de la festa major. Les actuacions que s'hi han programat són la de Che Sudaka, Kayo Mayao i Muyayo Rif. A Montblanc ho farà el 15 de juliol, en plena Acampada Jove, i els grups que hi actuaran són Kayo Malayo, La Pegatina i Strombers. Cambrils es preveu com un dels escenaris més importants del Festour, i s'hi desenvoluparà el 10 de setembre, també dins dels actes de la festa major, amb Obrint Pas com a cap de cartell. La resta de formacions que participaran en l'esdeveniment són Kayo Malayo, Sota Zero i Strombers, a més del grup local Toquem Fusta.

Festour, que patrocina Estrella Damm, és  un festival itinerant de música en català que porta arreu un gran espectacle de noves i trencadores propostes musicals i un concepte innovador de participació social. No és només un concert, és una proposta efectiva per a la reactivació de la música en català en directe. El Festour esdevé així un punt de connexió entre músics i entitats locals que participaran en el festival, públic de tota una comarca i els grups que formen Tercera Via.

En cinc anys, el festival ha recorregut més d'una vintena de poblacions i ha arribat a més de 80.000 espectadors. En l'edició del Festour 2010 es preveu que els concerts arribaran a unes 70.000 persones de públic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.