cultura

La Mostra de Teatre d'Alcoi presenta una programació conformada al 80% per companyies valencianes

La mostra celebrarà el seu 20é aniversari amb una exposició de cartells, un repàs de la seua història i una «sorpresa»

La directora de la Mostra de Teatre d'Alcoi, Carmina Nácher, ha destacat hui en la presentació a València del festival que tindrà lloc entre els dies 9 i 12 de juny, que el 85% de la programació està conformada per produccions de companyies valencianes. Segons Nácher, d'aquesta manera «s'ha volgut recuperar un dels objectius essencials de la mostra en els seus orígens: la promoció de les arts escèniques valencianes».

En total s'hi exhibiran 21 espectacles seleccionats amb la intenció, d'«oferir un ampli ventall de la realitat escènica del moment», segons Nácher. Hi haurà, doncs, teatre per a xiquets, teatre de carrer i de text, teatre clàssic, titelles per al públic infantil i adult i café teatre. Les obres de teatre es complementaran amb activitats paral·leles, reunions professionals del sector i el lliurament del Premi de Teatre Ciutat d'Alcoi. A més a més, en commemoració del 20é aniversari de la mostra, s'ha organitzat una exposició amb tots els cartells que han sigut la imatge de la mostra, un repàs dels esdeveniments més importants que han tingut al llarg de la història de la mostra, i una «xicoteta sorpresa» per als assistents a la representació del dia 9, a les 10.30 hores, en el teatre Calderón», ha anunciat Nácher.

Aquesta també ha informat que enguany es mantindrà la implicació del sector hostaler del centre d'Alcoi en la mostra, amb menús a preus especials durant els dies de les representacions, i que el preu de les entrades, «en reconeixement al públic fidel», serà de cinc euros.

Com a novetat, Nácher ha destacat la projecció internacional de la mostra a través de la presència en la trobada del director del Festival Don Quijote de París.

Dèsset espectacles valencians

Estaran presents a la mostra la companyia La Dependent, amb Les dones de Lockerbie i Què fem de la mare!; Azotea Cía. de Teatro, amb Después de la lluvia; Tornaveu, amb Les cadires; Bramant Teatre, amb El último beso; Germinal Producciones, amb Tibidabo; Cía. De Antonia Bueno, amb Waltzing Tirisiti; Xarxa Teatre, amb Les Noves Aventures de la Bruixa Marruixa; Jacara Teatre, amb La sonrisa de Miguel; Bambalina Teatre, amb Carmen; Arden Producciones, amb Un soldadito de plomo; Albena Teatre, amb Què tinguem sort!; Francachela Teatro, amb Menú Degustación; La Calaña del Tío Tom, amb Desafiando a la dignidad; Teatro de La Resistencia, amb Antígona; Dramaturgia 2000, amb Roma 1956; i Teatres de la Generalitat, amb Questi fantasma. Les companyies de fora del País Valencià són Elasctic Nou Producciones, de les Illes Balears, que presentaran l'espectacle Lina; Teatro del Velador, de Sevilla, amb Las Gracias Mohosas; i Hilando Títeres, de Madrid, amb Alicia en el País de las Maravillas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.