Cultura

Albert Sáez admet "interferències" en el procés de selecció de la directora general de la CCMA

El president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Albert Sáez, reconeix que hi ha hagut "interferències" en el procés de selecció de la directora general dels mitjans públics, un càrrec que finalment va recaure en Rosa Cullell fa dues setmanes, poques hores després que el president demanés empara al Parlament per les dificultats de desencallar el nomenament. Però després d'admetre impediments per "eximir el procés de la seva connotació política", Albert Sáez s'ha mostrat satisfet amb el desenllaç i ha valorat la capacitat de la nova llei dels mitjans audiovisuals per atraure candidats d'alt nivell, una atracció que enforteix la CCMA.

El màxim responsable de la CCMA ha comparegut aquest divendres a petició pròpia al Parlament per explicar el desenvolupament del procés de selecció de a directora de l'ens, que ha durat tres mesos, un període que el president no considera atribuïble a cap paràlisi, i es va resoldre fa quinze dies amb el nomenament entre tres candidats més de Rosa Cullell, una persona amb experiència en la gestió que fins ara estava al capdavant del Liceu.

Sobre les interferències en aquest procés, que segons la nova llei hauria d'estar totalment lliure d'ingerències dels partits polítics, Albert Sáez ha reconegut certes "turbulències", que han dificultat mantenir el "compromís de confidencialitat inherent a un procés d'aquesta naturalesa", a més d'un "qüestionament" sistemàtic de la llei, que hauria de fer reflexionar, segons paraules del president.
Tot i aquests entrebancs, alguns d'ells amb aparença de política "que obeeixen a interessos econòmics, corporatius o simplement empresarials", Albert Sáez s'ha mostrat satisfet amb el desenllaç de tria de càrrecs directius, no només per la decisió de fer directora Rosa Cullell, sinó perquè considera que els canvis legislatius han atret candidats d'"alt nivell".

La tria de Rosa Cullell ha comptat amb un ampli suport del consell de govern, segons Albert Sáez, que també s'ha referit als nomenaments dels responsables de TV3, Mònica Terribas, i de Catalunya Ràdio, Oleguer Sarsanedas, uns càrrecs que es van aprovar aquest dijous amb el suport de tots els consellers menys el del PP, que va manifestar la seva voluntat d'abstenir-se tot i no poder ser al consell extraordinari de votació.

Convençut que els mitjans públics gaudeixen de "bona salut", Albert Sáez ha reconegut una penetració social per sota del compromís d'aquests mitjans, abans d'assegurar als diputats que els nous càrrecs treballaran per recuperar el lideratge de les franges horàries de la televisió i la ràdio que s'han perdut per diferents circumstàncies, en la seva opinió, com la fragmentació de l'audiència, la diversificació de l'oferta i les limitacions dels sistemes de medició.

Tots els partits han donat la benvinguda als nous càrrecs i els han demanat que recuperin el lideratge perdut dels mitjans públics, amb una nova etapa de talent i rigor.

La diputada de CiU Joana Ortega ha demanat més "ambició nacionalista", Santi Rodríguez, del PP, ha reclamat fugir de la "crosta nacionalista" per complir amb els principis de pluralitat i el socialista Joan Ferran ha convidat a donar joc a nous professionals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.