Cinema

CINEMA

‘Barbie’, retirada dels cinemes d’Algèria per ‘atac a la moral’

Barbie, la pel·lícula de Greta Gerwig protagonitzada per Margot Robbie, ha estat retirada aquest dilluns de les sales de cinema algerianes malgrat haver-se estrenat el 21 de juliol. Tot i que no hi ha un comunicat per part de les autoritats, el Ministeri de Cultura, segons el diari digital 24H Algérie, va enviar diumenge una circular a la distribuïdora MD Ciné, així com a les sales d’Alger, Constantina i Orà, exigint-los la “retirada immediata” de la cinta pel seu “atac a la moral religiosa”.

Algèria s’afegeix així a la censura aplicada en altres països de la regió, com ara Kuwait i el Líban, on es va argumentar que Barbie “promovia l’homosexualitat” i fomentava la idea de “rebutjar la custòdia del pare, tot menystenint i ridiculitzant el paper de la mare, qüestionant també la necessitat del matrimoni i de formar una família”.

A Algèria, durant les tres setmanes que la pel·lícula ha estat en cartellera, prop de 400.000 persones han assistit a alguna de les projeccions en les vint sales de cinema que queden al país. Entre les afectades per la cancel·lació hi ha un multisales que aquesta setmana ha obert portes a la capital.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.