Llibres

convenció

La CatCon s’expandeix com l’Univers

La CatCon, la convenció catalana de ciència-ficció, fantasia i terror, arriba a la sisena edició mostrant múscul, creixent d’horaris, actes i ambició, per exemple, amb una programació paral·lela adreçada al públic més jove.

La CatCon se celebra a Vilanova i la Geltrú els dies 1 i 2 de juny i comptarà amb dos convidats d’honor: la científica i novel·lista Carme Torras (Barcelona, 1956), especialista en intel·ligència artificial i robòtica i amb moltes obres premiades, i el nord-americà Grady Hendrix (1972), autor de novel·les de terror –gènere del qual és especialista–, periodista, orador i guionista. La seva obra, com la de Torras, també ha estat molt premiada i valorada.

La Societat Catalana de Ciència-Ficció i Fantasia (SCCFF), amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, organitza aquesta sisena edició de la CatCon que tindrà lloc a dues sales de l’auditori Eduard Toldrà, a Vilanova i la Geltrú. És el principal festival literari del país dedicat exclusivament al gènere fantàstic en llengua catalana.

La CatCon presenta un programa “ple de propostes interessants, amb l’objectiu de reflexionar sobre tots els àmbits dels gèneres fantàstics”, segons els organitzadors. “Hi haurà taules dedicades a temes d’actualitat com la intel·ligència artificial, aprofundiment en autors clàssics com Verne i Rodoreda, i una sessió per descobrir les noves veus del fantàstic en català, entre d’altres.”

Un dels plats forts serà, com sempre, el lliurament dels Premis Ictineu a les millors obres de gènere fantàstic publicades l’any passat, que compta amb vuit categories. L’acte de lliurament el conduirà el periodista Adam Martín. També hi haurà presentacions de llibres i estands de llibreries especialitzades per poder adquirir les darreres novetats.

I parlant de novetats, la principal d’aquest any és la programació paral·lela a la Sala 2 de l’auditori, dedicada especialment al públic més jove, amb propostes com El feixisme i la violència a Star Wars, El camí de l’heroi en el shonen i el shojo, sessions de rol, còmic, pòdcasts en directe...

Per encabir tot plegat s’amplien els horaris i s’allarga el programa tot el cap de setmana, inclòs també el diumenge a la tarda, perquè a les edicions anteriors la cloenda era diumenge al migdia.

Alguns dels noms que participaran en la trentena llarga d’actes i activitats són Joan-Lluís Lluís, Ariadna Closa, Coralí Boïgues, Adrià Colàs, Roxana Canudas, Iván Ledesma, Edgar Cotes, Mariló Àlvarez, Albert Font, Alister Mairon i Roger Tarrés, entre molts altres.

“Des de la SCCFF donem molta importància a la trobada personal entre aficionats, lectors, escriptors, editors, llibreters, il·lustradors, traductors i tothom que hi col·labora d’una manera o altra per fer xarxa i enfortir els lligams entre les diferents baules del sector”, conclouen els organitzadors.

Podeu consultar tota la programació al web www.catcon.cat/



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]