Arts escèniques

Arts escèniques

El Festival Z acollirà 16 projectes escènics

El Festival Z, el festival d’arts en viu creades per i per a joves de menys de 30 anys, torna de l’11 al 14 de juliol a Girona i Salt. Un espai de diàleg professional que fomenta la reflexió al voltant de la creació escènica jove per contribuir a la seva visibilització i professionalització. La programació escènica del Festival Z 2024 acollirà 16 projectes escènics: sis espectacles acabats, tres creacions en procés i sis embrions escènics, a més de la festa-espectacle-activitat inaugural a càrrec de L’Última Merda Col·lectiu, La festa (menys) fora de lloc del Festival Z: amiga, ubica’t.

El lema Fora de lloc es posa en contacte amb els valors i missions del festival, posant l’accent en tot allò que s’esdevé fora d’escena. Com cada any, el festival tornarà a comptar amb diferents padrines, professionals estratègiques obertes a la creació jove, per generar sinergies amb les companyies convidades. Abans, però, el Festival Z sortirà al carrer en una acció festiva i reflexiva al barri de Sant Narcís de Girona. El 6 de juny a les 18 h, la cupletista Glòria Ribera i les companyies de l’edició 2024 es trobaran a la plaça de l’Assumpció per compartir de primera mà tot allò que envolta aquesta edició i per xerrar d’allò que ocupa i preocupa el sector de les arts escèniques.

A partir d’aquí, alguns espectacles que es presentaran són: Am I Bruce Lee, de Kernel Dance Theatre; Perla, de Francesca Vadell i Companyia Les Pinyes; Caterina, de Companyia La Dona Calba; Vibra!, d’Arnau Pérez; S’Albufera, de Maya Triay i Mariona Jaume, i SOT, de Daniela Brown & Eduard Paredes. Pel que fa a residències creatives i assajos oberts, hi ha Aèria, de Júlia Suñer i Joan Thió; Yo soy una fiesta, de La Resistència Teatre, i Coordenades, del Col·lectiu Atles.

A banda de la programació artística i com a trobada professional, el Festival Z també inclourà diferents activitats que permeten que durant els quatre dies de festival s’estableixin vincles i complicitats entres professionals, joves companyies i públic. Tindrà lloc el 12 de juliol, al Canal Centre d’Arts Escèniques de Salt i consistirà en una presentació lúdica i festiva de sis projectes escènics en fase de preproducció en una gala conduïda per Júlia Isern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia