Cultura

Audiovisual Sport suspèn l'emissió de la Lliga de dissabte

Porta MediaPro al jutjat per incompliment de contracte i per un deute de 58 milions d’euros

Quan falten pocs dies perquè comenci la Lliga de futbol, Audiovisual Sport (AVS) ha dut MediaPro als tribunals per incompliment de contracte i per un deute que AVS, controlada per Prisa, el gran rival de MediaPro pel que fa als drets de transmissió dels equips de Primera Divisió, situa en 58 milions d’euros. De moment, AVS ha suspès l'emissió de la Lliga de dissabte i només obrirà el senyal si Mediapro paga el deute.

Segons AVS, la societat que encapçala Jaume Roures es va comprometre a pagar 150 milions d’euros a canvi d’un partit setmanal i de l’explotació del senyal per a resums televisius i drets internacionals de la temporada 2006-2007.

Audiovisual Sport assegura que MediaPro no ha complert els acords, que tenien com a objectiu “l’explotació audiovisual pacífica dels drets audiovisuals dels partits de futbol de la Lliga i de la Copa”.

Tall del senyal
Com a mesura de pressió, la societat de Prisa ha suspès el subministrament del senyal televisiu a MediaPro, que és, al seu torn, l’accionista de referència del canal La Sexta, que la temporada passada va emetre futbol en obert. D'aquesta manera, Audiovisual Sport assegura que MediaPro no podrà emetre el partit de la primera jornada de la Lliga, prevista per aquest cap de setmana. Des de la La Sexta, però, s'assegura que es manté la transmissió.

Resposta de MediaPro
Ahir mateix, MediaPro va emetre un comunicat de resposta en què desmenteix el deute que se li atribueix i, al seu torn, acusa AVS i Sogecable, la societat audiovisual de Prisa, de deure “efectivament” 31 milions d’euros a MediaPro. A més, la societat que encapçala Jaume Roures acusa AVS d’“impedir a MediaPro el lliure exercici dels seus drets” en tallar-li el subministrament del senyal televisiu que li permet la transmissió de partits de futbol en obert a través de La Sexta.

MediaPro assegura que, amb aquesta mesura “greu i unilateral”, Sogecable i els seus directius tenen com a única pretensió “impedir la transmissió en obert de partits de la lliga de futbol i perpetuar el seu monopoli de la transmissió de partits de pagament”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La Fira Modernista reviu la vida al voltant de la indústria tèxtil

TERRASSA
música, teatre i humor

Joel Díaz obre avui el festival Límbic a Santa Coloma de Gramenet

santa coloma de gramenet
LLIBRES
LLIBRES

Les setenes jornades Transversal se sumen al centenari de la mort d’Àngel Guimerà

el vendrell

L'art català desaparegut

Barcelona

Veu arrossegada del carrer

Barcelona
Ryûsuke Hamaguchi
Director de cinema

“Cada generació deixa els problemes per a la següent”

Barcelona
Ferran Palau
El músic de Collbató presenta disc i curtmetratge

“Sense idees boges, el país, culturalment, no avançaria”

Barcelona
Art

Patricio Reig indaga a La Mercè en la dialèctica de la mirada

Girona
Crítica

Passió per l’òpera