Cultura

'El cor de la ciutat' i 'El club' diuen adéu

Televisió

La franja de primera hora de la tarda de TV3 perdrà el paisatge de les últimes cinc temporades. Després de vuit anys ininterromputs en pantalla El cor de la ciutat només té la vida assegurada fins al proper desembre. I El club tancarà la paradeta al juliol després de cinc temporades i en coincidència amb el programa 1.000.

El cor de la ciutat s'acomiadarà de la seva fidel audiència rondant el capítol 2.000. Serà així, sense competència, la sèrie més llarga de la història de Televisió de Catalunya (TVC). Es va estrenar l'11 de setembre de l'any 2000 amb la Clara, el personatge central durant les primeres temporades, sortint de la presó i retrobant-se amb la seva família.

Fonts de la sèrie han explicat a l'AVUI que després de tant de temps i tants personatges ha arribat el moment de posar fi a aquesta mirada diària a aquesta segona vida del barri de Sant Andreu.

Es preveu que com a final de festa, no se sap si bo o dolent, si alegre o tràgic, alguns dels personatges que han aparegut al llarg de la sèrie tornin a visitar el barri en els darrers episodis.

TVC, però, vol deixar les portes obertes i és per això que especula amb escenaris diferents, que inclouen la substitució del serial -s'està treballant en un nou projecte- i també la convivència d'El cor amb aquesta altra telenovel·la -a l'estil del que està fent TVE-1.

Això, a més, cal conjuminar-ho amb la graella de tarda posterior a El club, perquè, en posar fi a l'aventura televisiva d'Albert Om com a responsable del magazín de TV3, la direcció de la televisió catalana obre un període de reflexió sobre què creu que cal posar en una franja horària sensible que compta amb força en els còmputs d'audiència.

El club va arribar a la graella de TV3 l'any 2004 com a substitut del magazín La columna que presentava i dirigia Júlia Otero.

Ara, a tocar dels cinc anys de vida, s'acomiada havent fet passar pel plató una vuitantena de col·laboradors i prop de 5.000 convidats.

Fonts de TVC han explicat a aquest diari que el trajecte fins a l'emissió número 1.000 ha estat molt estimulant però que els responsables del programa -Om- consideren que la fita és un bon moment per dir adéu i donar pas a l'estudi de noves propostes dins la programació de TV3.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
premi

Carles Durà guanya el premi Roc Boronat

Barcelona

Barcelona dignifica els seus tresors arqueològics romans

Barcelona
festival de jazz d’escaldes-Engordany

Toquinho, Motis i Eastwood a Andorra

barcelona

Neix el Santvi Fest per apropar la música i la cultura a tots els públics

sant vicenç de montalt
televisió

La plataforma 3Cat supera els 100 milions de reproduccions en 6 mesos

barcelona
arts escèniques

Leticia Martín Ruiz serà la nova directora del Festival Grec

barcelona
memòria històrica

Barcelona homenatja George Orwell amb una placa commemorativa

barcelona
museu

Aprovat inicialment el projecte d’ampliació del Macba

barcelona
Música

La Iaia torna amb quatre concerts i edita tres cançons inèdites

BANYOLES