Cultura

TV3 estrenarà al gener 'La Riera', sèrie que substitueix 'El cor de la ciutat'

El primer capítol de la nova sèrie s'emetrà el diumenge 10 de gener en horari nocturn de màxima audiència per donar-se a conèixer entre els espectadors

TV3 estrenarà el pròxim 10 de gener la sèrie La Riera, que se centra en les peripècies d'una família que regenta un restaurant en un poble costaner de Catalunya i que substituirà la veterana El cor de la ciutat.

El primer capítol de la nova sèrie s'emetrà el diumenge 10 de gener en horari nocturn de màxima audiència per donar-se a conèixer entre els espectadors i, a partir de l'endemà, ocuparà el seu espai a primera hora de la tarda.

Els responsables del nou programa han explicat aquest migdia durant una visita als platós on es graven les escenes interiors, a l'edifici Imagina d'Esplugues de Llobregat, que la sèrie "no pretén ser tan longeva a la graella com la seva predecessora".

La trama de la història, que es desenvolupa al voltant d'una família, succeirà al municipi fictici de Sant Climent, a la comarca del Maresme.

L'actriu Mercè Sampietro és la protagonista de la nova sèrie, que centra la seva trama en les relacions d'aquesta dona, que gestiona un restaurant amb els seus fills i els seus familiars.

El cap de dramàtics de TV3, Jordi Roure, ha explicat que "els exteriors els estem rodant en diferents espais de municipis del Maresme, com el port d'Arenys de Mar, Llavaneres o Mataró".

Els interiors de La Riera es roden en dos platós que sumen més de 1.200 metres quadrats. "És un espai molt ampli, el més gran amb el qual hem treballat fins ara", ha explicat Roure, que ha destacat que "la sèrie es grava íntegrament en alta definició i necessitem jugar amb la profunditat dels espais: per això necessitem platós més grans".

Aquest joc amb la profunditat, segons Roure, també aconsegueix una "sèrie més oberta i clara, amb molta llum i amb una presència constant del mar".

El responsable de dramàtics de TV3 ha manifestat que "fins ara les nostres sèries s'havien centrat en barris (com El cor de la ciutat) o pobles (com Ventdelplà) d'interior i amb aquesta sèrie ens obrim al mar, que està molt present en totes les escenes".

Per la seva banda, el productor executiu de la sèrie, Jordi Parera, ha assegurat, en relació amb la presència del mar, que "sembla que hàgim obert totes les portes i finestres i que hàgim permès que la llum i la lluminositat entrin en la sèrie".

Fins a 40 minuts

Els primers capítols de La Riera tindran una durada de 30 minuts i arribaran fins als 40 minuts durant el primer trimestre d'emissió.

Roure ha explicat que "això significa una important aposta de la cadena per la sèrie, ja que habitualment les sèries comencen amb capítols de 25 minuts i acaben amb una durada de 35 minuts".

Roure ha reconegut que aquest any l'apartat de dramàtics de la cadena autonòmica "concentra totes les seves energies en aquest projecte" i ha assegurat que "no neix amb la voluntat de ser tan longeva com El cor de la ciutat perquè en aquest cas la trama gira entorn d'una família".

Jordi Roure ha destacat que La Riera agafa el relleu d'El cor de la ciutat quan aquest espai "continua líder d'audiència en la seva franja horària".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ART

El Bòlit de Girona dona vida i visibilitat a l’aire

Girona
Festival

Neix De Soca-rel, festival literari de la llera del Ter

Barcelona
llibres

Josep M. Quintana novel·la el desterrament de Nahmànides

Girona
arts escèniques

El festival Moujuïc portarà nou propostes de dansa al Castell de Montjuïc

BARCELONA
EQUIPAMENTS

El Museu Pau Casals defensa a Portugal la seva nominació com a millor museu europeu

EL VENDRELL
CULTURA

Mor l’escriptor Paul Auster, un dels grans referents de la literatura nord-americana

cinema

Naomi Kawase, la germana japonesa de Lluís Miñarro

Barcelona
David Verdaguer
Actor

“Les persones no som planes, som polièdriques”

Barcelona
MÚSICA

Pérez Treviño desxifra en un llibre el ‘misteri’ del pianista Josep Colom

BARCELONA