cultura

El club de viatges Fil per Randa dedica el remat d'octubre a temes nostrats

València, Aiora, el Penyal d'Ifach, Elx, Albaida i Ontinyent, acullen les activitats més destacades d'aquesta organització

En acabant la temporada d'estiu, que ha portat els assidus seguidors d'aquest club de viatges a la Toscana, Berlín, el Camí de Sant Jaume, Suècia, Dinamarca, Perú, Lisboa i Nova York, entre d'altres, l'octubre ha estat dedicat a un complet cicle d'excursions pel territori pròxim de l'Horta.

Aquesta opció, ha estat presa per Fir per Randa, a fi de donar a conèixer un territori que constitueix un dels espais periurbans més bells del Planeta i que es troba en un franc moment de recessió i de pressió urbanística.

Però a més d'aquesta opció de descoberta de l'espai de l'Horta Nord, que durarà més enllà del 2010, el club de viatges ha mostrat les sèquies valencianes, les pintures rupestres de la Valltorta, el Barri del Carme i la València dels Borja.

Ara, resta per desenvolupar, tota una proposta xifrada en la València Romana, els arbres monumentals del centre històric de València (totes dues s'hi desenvolupen dissabte 16 d'octubre), els frescs de Sant Leocadi, la València i la il·lustració i un munt d'activitats que ha de portar Fil per Randa a Aiora, el Penyal d'Ifach, Elx, Albaida i Ontinyent.

Sinònim de qualitat

Pere Rossell

Aquest club, nascut a la tardor del 1993, promou la difusió del coneixement del patrimoni cultural, històric i mediambiental, al mateix temps que fomenta el reconeixement i els respecte envers les cultures en general.

Fil per Randa, porta organitzats un munt de viatges, sortides i descobertes des dels seus inicis i en tots ells, les persones que han participat li posen el denominador comú de la qualitat.

No debades, concerten i participen d'aquesta organització que lidera Joanvi Candel, els més prestigiosos col·lectius, grups i associacions que tenen la cultura com a senyera. És d'aquesta manera que diverses escoles d'adults del País Valencià, s'afigen a altres institucions públiques com la Universitat de València, a l'hora de participar de les propostes del club de viatges.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.