cultura

l'entrevista

“Potser sóc sexi però no pas diabòlicament”

Plora gaire, darrerament? Li pregunto perquè vostè confessa que quan és feliç omple mocadors.

[Riu] Sí, m'emociono fàcilment. Estic travessant un bon moment professional. Estic contenta del resultat de la sèrie Ángel o demonio que ha emès Tele 5. El meu personatge sembla que ha agradat perquè era diferent.

Més que diferent era malvat.

Sí, feia de dolenta, era un dimoni que representava la ira i la luxúria. El costat fosc sempre atrau, més quan es tracta d'un personatge molt potent, molt sensual, molt passional, molt sexual.

Ha aparegut fa poc a la revista FHM, on la qualificaven de “diabòlicament sexi”. Hi està d'acord?

Potser sóc sexi però no pas diabòlicament. Em fa gràcia que parlin de mi com una persona desitjada però no és pas el meu objectiu. A tothom li agrada que li diguin coses maques però jo vull ser considerada bona actriu i crec que m'ho estic treballant molt.

Madrid no és el seu entorn natural, vostè és de Girona, però professionalment li va bé, allà. L'han ajudat a integrar-se?

M'hi trobo molt còmoda. A Madrid hi porto temps i és com una segona casa. És clar que la meva primera casa és i serà sempre Sant Gregori [Gironès], però faig una vida que m'agrada molt, a Madrid. Em sento estimada i valorada alhora. De fet la meva parella és d'allà.

Això que són ben tractats ho diuen molt els actors i les actrius catalanes quan són a Madrid. Potser tots els catalans ens hauríem de fer actors per ser-hi
estimats.

[Riu] Això que no ens estimen és una mica un mite. Almenys el meu entorn ho desmenteix. Potser perquè és un entorn més obert, no ho sé, però la veritat és mai ningú m'ha adreçat una mala paraula per ser catalana.

El seu somni és viure la interpretació. Es pot assolir?

Jo en visc; visc d'això, exclusivament. Sé que tinc molta sort però la veritat és que en visc. Vaig estudiar al Col·legi del Teatre de Barcelona i em vaig formant contínuament.

Ha fet televisió a Catalunya: la recordem pels papers a La via Augusta o Porca Misèria. No hi ha prou ofertes aquí?

A Catalunya, si tens sort i entres als cercles adequats, també pots viure de la professió. A mi m'agrada molt el medi audiovisual, sigui cinema o televisió, i a Madrid se'n fa més. Per això vaig decidir marxar. Només per això.

El teatre tinc entès que no l'atrau tant com el cinema. Diu que el cinema el troba més íntim.

El teatre, m'agrada veure'l, però estic enamorada de la bona tele i del bon cinema. No ho sé explicar però és així: el teatre no m'atrau.

Hi ha directors amb qui li agradaria especialment treballar, al cinema?

Amenábar i Almodóvar, evidentment. Ara hi ha un molt bon moment, es fan pel·lícules bones, però quan fas una sèrie et centres molt perquè les jornades són molt intenses. Tenia ganes d'agafar-me un mes de vacances per no haver-me de posar ni una gota de maquillatge a la cara. A la sèrie anava molt maquillada, molt gòtica. Després de reposar una mica, faré cinema.

La fama té peatges, per exemple la polèmica que han volgut muntar perquè vostè beu i fuma als videoclips i la seva mare, Marina Geli, va ser consellera de Salut en l'anterior govern de la Generalitat. Suposo que li rellisquen una mica aquestes polèmiques.

Quan fas un videoclip interpretes un rol. A la vida real no m'aixeco amb l'aspecte que ofereixo a les fotos ni tampoc m'aixeco fumant o bevent. Em sembla una ximpleria que busquin aquestes polèmiques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.