Altres

‘Saballuts' folrats

estrena verda Els Castellers de Sabadell carreguen el seu primer 2de8 per les festes de Sant Roc en forma Els Minyons de Terrassa continuen lluint el seu 3de9 mentre els Capgrossos de Mataró tornen a mig gas

Els Minyons de Terrassaja pensen a muntar una bona moguda i poder dur el colossal 3 de 10 a Girona

Els Castellers de Sabadell han creuat la frontera castellera que separa les colles que alguna vegada han aconseguit fer un castell amb folre de les que no. Des d'ahir, els saballuts són la dinovena formació castellera en tota la història dels castells capaç de fer l'aleta al 2 de 8. I ho van fer a la seva plaça, en la diada de la festa major de la seva ciutat i amb l'escalf de la seva gent. Va ser una victòria parcial, ja que el castell va caure després de ser carregat, però molt meritòria tenint en compte que era la primera vegada que la colla s'enfrontava al 2 de 8 i que va arribar, a més a més, després d'un primer intent que havia fet llenya.

Des de bon matí que en els ambients castellers de Sabadell es respiraven unes sensacions noves. I és que mai abans, la colla local no s'havia presentat a la plaça de Sant Roc amb uns objectius tan ambiciosos. Al darrere hi havia la feina de moltes hores d'assaig i una trajectòria, durant tota la primera meitat de la temporada, que avalava les ambicions dels camises verdes locals. Ja a plaça, el missatge que va llançar la formació als seus aficionats era la d'un col·lectiu convençut, com ho va demostrar que el castell de sortida fos el 3 de 8, és a dir, el que fins ahir era el seu sostre. I Sabadell va aixecar un 3 de 8 de mida precisa, que no es va moure fins a la coronació, però que va brandar a la baixada, segurament producte dels nervis i d'haver començat a pensar en el repte posterior.

En el primer intent dels Castellers de Sabadell sobre el 2 de 8, el tronc no va quedar ben centrat i l'estructura es va trencar amb l'aixecador acabat de col·locar. Els primers comentaris deixaven entreveure que no hi tornarien perquè la canalla segur que s'havia espantat. Els saballuts van resoldre la segona ronda amb un 4 de 8 molt ben quadrat i en la tercera, enmig de les mostres d'alegria del gruix de la colla, els seus responsables tècnics anunciaven una segona escomesa sobre el 2 de 8. En aquesta ocasió, el folre va semblar més ben posicionat, les cares dels castellers que l'havien de defensar denotaven més convenciment i la canalla hi va fer la resta per arribar a dalt de tot i, instants abans que el tronc es trenqués, poder coronar el castell. Èxit importantíssim, però parcial. El repte “és ara poder-lo descarregar”, deia un emocionat Martí Rovira, el cap dels saballuts.

Objectiu Girona

La millor actuació de la diada de Sant Roc i de la jornada castellera del cap de setmana van firmar-la els Minyons de Terrassa amb el 3 de 9 per bandera, un castell que van tornar a clavar, com ja havien fet dimarts passat a Vilafranca en la diada de Sant Fèlix. Tan bona pinta fa aquest castell, que els tècnics terrassencs ja pensen a muntar una bona moguda per motivar la colla i poder dur –atenció!– el colossal 3 de 10 a Girona, la seva plaça talismà, amb motiu de la diada de Sant Narcís (el 30 d'octubre). Si hi arribaran o no, ja ho veurem, però en qualsevol cas amb aquest plantejament s'avançarà feina –això segur– de cara a la diada de la colla del novembre. Els Minyons van arrodonir una actuació notable amb el 2 de 8, amb què van obrir la sèrie, el seu segon 4 de 8 amb l'agulla descarregat –molt lluitat– i un pilar de 6 preciós.

Van completar el cartell de la diada de Sant Roc els Capgrossos de Mataró, que en la seva primera aparició després de vacances, van anar a mig gas i no van passar del 4 de 8. Això sí, diumenge que ve els Capgrossos volen posar la directa i es volen presentar a Guissona, on encapçalen el cartell de la diada de festa major, amb el 4 de 9. Als Capgrossos, se'ls ha girat feina.

Sabadell, plaça de Sant Roc. Diada de festa major
Minyons de Terrassa
2/8f, 3/9f, 4/8a, P/6
Castellers de Sabadell
3/8, i2/8f, 4/8, 2/8f(c), vano de 5
Capgrossos de Mataró
4/8, 2/7, 5/7, vano de 5
Reus vol ser capital castellera
Dijous passat es va presentar la bianual diada del Mercadal, com sempre, amb un cartell de primer nivell. Vella, Vilafranca, Joves, Minyons i Xiquets de Reus es veuran les cares en una diada en què els organitzadors confien veure-hi castells de gamma extra. El proper 17 de setembre es farà el sorteig de l'ordre d'actuació d'una diada on es consolida el format de tres rondes més una de repetició per colla.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.